Вхід | Реєстрація

Право на користування гаражами захищають у суді

Близько 190-ти членів гаражного кооперативу «Тополь», що розташований на вул. Московській уздовж огорожі «КрАЗу», стали заручниками рішення Автозаводської районної ради, яка торік виділила земельні ділянки на території їхнього кооперативу для зведення нових гаражів. Нове будівництво всередині гаражних боксів, ширина яких становить близько 18-ти метрів, ускладнить в’їзд в існуючі гаражі. А взимку, коли випаде сніг, це стане майже неможливим.
Рік тому автолюбителі звернулися до редакції газети «КП» та ГО «Рідне місто». Люди просили допомоги, бо поневіряння владними кабінетами не дали результатів. «Кременчуцька Панорама» висвітлила проблемну ситуацію (№ 19 (204) від 7.05.2009 р.), а голова ГО «Рідне місто» Юрій Гриценко надіслав депутатське звернення до мера та керівництва Автозаводської райради з проханням виправити допущені помилки. Втім, чиновники райвиконкому від свого не відступилися. Довелося юристам ГО «Рідне місто» надавати допомогу членам автокооперативу, які вирішили захищати свої права.
31 березня у суді розглянули позов про скасування рішення щодо виділення земельних ділянок під будівництво гаражів. Суд вирішив залучити в якості співвідповідачів тих дев’ятьох громадян, яким виділені ці ділянки. До речі, з них щонайменше троє є працівниками Автозаводського райвиконкому або їхніми найближчими родичами. Чергове слухання справи призначено на 24 травня. Судове засідання буде відкритим.
Гаражний кооператив «Тополь» складається з 3-х боксів у формі літери «П», тобто не має наскрізного проїзду, що є вимогою правил пожежної безпеки. У зв’язку з цим, у кооперативі для вільного пересування пожежної машини передбачений дещо більший простір між протилежними рядами гаражів. Згідно з рішенням Автозаводської райради, всередині боксу виділено чотири ділянки площею по 42 м? кожна для зведення нових гаражів.

Автор: Віктор КРУК, www.panorama.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 квітня 2010, 11:35 | Кременчук | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації