Вхід | Реєстрація

Навіщо біличанам гумовий чоловічок?

Навіщо біличанам гумовий чоловічок?

Не так давно один із жителів Білицької громади, який із зрозумілих лише йому причин називає себе активістом, у соцмережах почав зловтішатися з приводу незвичайного придбання, зробленого коштом бюджету. Редакція вирішила поцікавитися, що то за покупка і навіщо біличанам гумовий чоловічок.
Про це редакції детально розповіла Марина Гармаш, яка є провідним спеціалістом із молодіжної політики при селищній раді та головою місцевого осередку Всеукраїнського громадського руху «Школа безпеки».

До речі, про саму цю організацію та про заходи, котрі вона проводить, ми вже неодноразово писали.

Марина Гармаш розповіла:

— Так, ми при підтримці місцевої влади придбали манекен. Навіщо він потрібен? На цьому манекені діти вчаться, як правильно надавати долікарську допомогу людям, котрі тонули. Адже відомо, що врятувати можна навіть потопельника, який кілька хвилин перебував під водою без кисню. Якщо це робити правильно. І, навпаки, можна «втратити» людину, якщо надавати їй допомогу неправильно. І от такі манекени дають можливість вчитися в умовах, максимально наближених до реальних. От, приміром, наш гурток відвідують до 25 дітей. І от вони вже реально знають, як надавати серцево-легеневу долікарську допомогу, як рятувати людину, котра потопає, і  як при цьому не загинути самому. Впевнена, що цим набором знань і умінь не володіють більшість дорослих. А наші діти поділяться знаннями із однолітками, ті — ще з кимось. Оце і є велика «школа безпеки».

25 липня в Біликах якраз і відбувалися практичні навчання із техніки порятунку людей, які постраждали на воді. У них, крім гуртківців зі «Школи безпеки»,  брали участь і співробітники місцевої пожежно-рятувальної частини. До речі, Марина Гармаш відзначила постійну і плідну співпрацю із рятувальним підрозділом, котрий очолює Віктор Попруга.

У першій половині дня гуртківці отримували практичні знання від рятувальників, а в другій — уже самі вирушили на селищний пляж  Біликів, аби вчити інших.

А після практичних уроків була ще й відеоконференція,  у ході якої українець, який давно живе і працює в Італії рятувальником, ділився досвідом роботи і специфічних технік порятунку з дітьми та колегами.

Як стало відомо редакції, вартість манекена, на якому відпрацьовують техніку надання долікарської допомоги, становить 32 тисячі гривень.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації