Вхід | Реєстрація

«Взяття на облік жінок із медичною освітою – це не мобілізація, а плановий захід», – Едуард Бородай

«Взяття на облік жінок із медичною освітою – це не мобілізація, а плановий захід», – Едуард Бородай

Облік жінок із медичною освітою та фармацевтичними освітами – плановий захід із метою обліку й визначення загальної кількості фахівців цих напрямів, зокрема і в Полтавській області. Це в жодному разі не мобілізація жінок-медиків.

На цьому наголосив заступник начальника Полтавського обласного ТЦК та СП Едуард Бородай під час брифінгу в офіційному медіацентрі Полтавщини, детально розповівши про особливості реєстрації в ТЦК та СП жінок, які здобули медичну або фармацевтичну спеціальність.

«У соцмережах і медіа активно обговорюють питання постановки на військовий облік жінок, зокрема із медичною та фармацевтичною освітами. Хочу відразу зазначити, що ця тема не нова. Жінки, які мають медичну спеціальність, перебувають на обліку з 1992 року, – зауважив Едуард Бородай, – будь-яких черг чи ажіотажу в ТЦК та СП бути не може. Це не мобілізація, а плановий захід із метою обліку й визначення загальної кількості медфахівців, які є, зокрема і в нашій області».

Взяття жінок на облік – норма, визначена Законом України «Про військовий обов’язок і військову службу». Нею передбачено, що жінки, придатні до проходження військової служби за станом і віком та які здобули медичну чи фармацевтичну спеціальність, підлягають взяттю на військовий облік.

«Тобто з 1 жовтня таким медичним фахівцям жіночої статі дається три роки, щоб стати на військовий облік. Установи й організації, де працюють жінки з медичним фахом, повинні повідомити територіальні центри про таких працівниць. Ті, які не працюють, повинні самостійно прибути в ТЦК та СП, – зауважив Едуард Бородай, – ніяких обмежень щодо їхнього виїзду за кордон наразі немає. Нині жінки, які бажають проходити військову службу, укладають контракт і проходять її, як і чоловіки, з урахуванням законодавства про материнство та інших моментів. Усіх інших беруть на військовий облік у добровільному порядку».



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 вересня 2023, 11:22 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації