Вхід | Реєстрація

Як Андрій Гречаний поміняв кросівки на штангу

Як Андрій Гречаний поміняв кросівки на штангу

Кобелячанин Андрій Гречаний не втомлюється дивувати земляків своїми спортивними досягненнями. Напередодні Нового року він виграв чергові змагання обласного рівня. Цього разу наш земляк став переможцем чемпіонату Полтавської області із пауерліфтингу.

Про досягнення Андрія Гречаного в легкій атлетиці редакція «ЕХО» повідомляла вже багато разів. Любитель бігу на довгі дистанції не лише регулярно перемагає в численних легкоатлетичних змаганнях, а й допомагає їх проводити в Кобеляках. як відомо Андрій інколи бігає не в традиційній спортивній формі, як то - шорти, майка і кросівки, а в повному бойовому спорядженні, котре одягають на себе рятувальники при ліквідації пожеж. Цим самим чоловік популяризує не лише здоровий спосіб життя, а й Державну службу з ліквідації надзвичайних ситуацій в підрозділі якої працює.

Та ось днями в електронних ЗМІ зявилося повідомлення про те, що Андрій Гречаний, змінив кросівки на штангу і виграв обласний чемпіонат із пауерліфтингу.

Воно неабияк здивувало. Адже всі, хто хоча б трішки займалися бігом на довгі дистанції або важкою атлетикою знають. що це надто різні за специфікою тренувань і навантажень, види спорту. А тому практично неможливо уявити, як бігун-марафонець «тягає» штангу і навпаки, як чемпіон-важкоатлет біжить дистанцію в десять кілометрів, тим більше - марафон.

Андрій Гречаний примудрився досягти досить високого рівня в обох видах спорту. Про секрет свого успіху він розповів читачам «ЕХО» в ході телефонної розмови.

Андрій каже:

– Взагалі-то я не новачок в пауерліфтингу. Кілька років тому активно займався і цим видом спорту. І навіть планував стати майстром спорту. Але травма спини примусила на деякий час припинити тренування. Тому перемкнувся виключно на біг. А ось звараз вже залікував травму і, коли меені зателефонував відомий в Кобеляках, пауерліфтер і тренер Юрій Чернявський і запропонував взяти участь в обласному чемпіонаті, я погодився. Єдиною проблемою стала вимога «вкластися» у вагову категорію. Коли був молодшим, то моя «робоча» вага коливалася в межах 64-65 кілограмів. А коли подорослішав, то «обріс» мязами і трішки набрав вагу. А виступати мав у ваговій категорії до 66 кілограмів. Тому довелося трішки «сушитися», зганяючи зайвий кілограмчик. А це було досить важко, тому що жиру в мене на тілі фактично немає. Та нічого, під керівництвом Юрія Чернявського, якому дуже вдячний за допомогу в тренуваннях, справився.

І ось так, «одним махом» змінивши бігові кросівки на штангу, Андрій Гречаний додав у свою скарбничку нагород ще й «золото» обласного чемпіонату із пауерліфтингу.

Обласні змагання провели в Полтаві. Спортсмени змагалися лише в одній вправі - становій тязі. Гречаний «потягнув» штангу вага якої практично втричі більша за його власну - 182,5 кілограми. І став чемпіоном.

Щодо совїх спортивних планів, то ентузіаст здорового способу життя і зайнять фізкультурою каже:

– Зараз важко щось планувати через війну. Специфіка служби в ДСНС стала зовсім іншою. Ми щодня в повній бойовій готовності. І ліквідовуємо надзвичайні ситуації такого масштабу і складності, які в мирний час навіть неможливо було уявити. Але тренуюся і, як і всі, мрію про Перемогу та Мир.

Зараз Андрій Гречаний перебуває в короткотерміновій відпустці в рідних для нього Кобеляках. Але й тут не лежить на дивані. Маючи трішки вільного часу, взяв участь в онлайн забігу на 1 кілометр. Резюмує:

– Ну із трьох хвилин вибіг.

Так що немає нічого неможливого. І Андрій Гречаний один із тих, хто це підтверджує власним прикладом.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації