Вхід | Реєстрація

Чи потрібна вдома кавомашина

Чи потрібна вдома кавомашина

Кава — напій, який сприяє бадьорості, відновленню, дає можливість прокинутися вранці. Але заварювання натуральної кави потребує часу, який є не завжди. Крім того, приготувати напій, як в улюбленій кав’ярні, вдається не кожному.

У таких випадках на допомогу приходить кавомашина. Поки хтось продовжує вважати, що придбання апарату для дому — марна витрата коштів, інші щоранку насолоджуються улюбленим латте, капучино, американо, лунго, еспресо.

Основні переваги кавомашин

Висока продуктивність є важливою для кав’ярень. Але можливість швидко приготувати улюблений вранішній напій може стати в нагоді і вдома. Смачна кава, приготована пристроєм Nivona, допомагає вранці збадьоритися. Апарат стає також у нагоді, коли несподівано прийшли гості та принесли тортик.

Сучасні кавомашини дають змогу готувати не тільки запрограмовані напої, але й на свій смак. За наявності такої функції, можна вибрати менший або більший об’єм мелених зерен, води, молока. Зберігши власні налаштування, для приготування улюбленого напою наступного разу достатньо буде натиснути на одну кнопку. Щоразу напої будуть виходити однаково ідеальними.

Вбудовані в пристрої кавомолки подрібнюють зерна безпосередньо перед приготуванням напою. Ступінь помолу залежить від вибраного різновиду кави, адже він впливає на її смак, міцність, аромат. Приготовані в кавомашині вдома напої такі ж смачні, як і в кав’ярні.

Система фільтрації сприяє очищенню води від домішок, робить її більш м’якою. Отже кава виходить смачнішою. Дистанційне керування дає можливість вибрати напій, яким хочеться посмакувати зранку, не встаючи з ліжка. Функція самоочищення спрощує догляд за апаратом.

Мінуси апаратів

Якщо стоїть питання придбання апарату, варто знати і про мінуси техніки. Але вони досить відносні:

  • Вартість. Кавомашини дорожчі за кавоварки. Але й можливостей у них більше. Крім того, для дому можна купити бюджетну модель. У будь-якому разі, у тих, хто декілька разів на день заходить до кав’ярні, така техніка швидко окупиться.
  • Габарити. Якщо квартира маленька, знайти вільне місце для такого приладу складно. Але загалом техніка здатна стати гармонійним доповненням інтер’єру.
  • Регулярне обслуговування. Воно здатне продовжити термін експлуатації техніки. Більшість моделей оснащена індикаторами, які своєчасно сповіщають про потребу проведення очищення.

Купувати чи не купувати?

Для тих, хто п’є каву зрідка, подібні витрати будуть зайвими. Зайти декілька разів на тиждень до кав’ярні, щоби випити напій, поспілкуватися із друзями, буде більш раціонально. А от фінансово виправданою покупка буде у випадку:

  • якщо ви не готові задовольнятися розчинним напоєм;
  • не маєте бажання переплачувати за каву в кав’ярні;
  • хочете економити час на приготуванні напою.

Отже, кожен має зробити вибір самостійно, враховуючи власні звички і фінансові можливості.

Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 березня, 08:40 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації