Вхід | Реєстрація

У Полтаві розпочали косити газони

Загальна територія полтавських парків і скверів, які знаходяться у підпорядкуванні комунальників, налічує близько 40-ка га. Нині на них – буяння зелені і квітів, які потребують покосу. Згідно з наданим дорученням, комунальним підприємством «Декоративні культури» стартували відповідні роботи по приведенню газонів до належного стану. Відчули аромат свіжоскошеної трави й Крістіна Криженко та Євген Серба.
У середу 4 одиниці техніки комунального підриємства «Декоративні культури» на прилеглому парку біля Соборного майдану приводять до належного стану газон.
Сергій Сілаєв, начальник КП «Декоративні культури»:
— У підпорядкуванні нашого підриємства знаходиться близько 40 га зелених зон міста. За 1 зміну нам вдається косити близько 2 га, працюємо по затвердженому графіку.
У парку – гуркіт роботи спеціальної техніки, як результат – відразу аромат свіжоскошеної трави.
Цей міні-трактор за зміну витрачає близько 30-ти літрів пального, а це - 8 годин роботи. Як результат - залишає за собою акуратний, підстрижений газон.
У тих місцях, де міні-трактор працювати не може (вздовж бордюрів і біля зелених насаджень), йде роботи мотокоси, яку ще називають тримером. На перший погляд, працювати нею досить легко – 2 рухи – і рівний газон. Проте, така краса газону – результат носіння фахівцями техніки вагою близько 20-ти кілограм. Аби постійно підтримувати газони міста у належному стані, розповідає Сергій Сілаєв, косити їх потрібно, щонайменше, двічі ма місяць. Допомагає у цій роботі «декоративникам» «Міська шляхово-експлуатаційна дільниця» і райради міста.

Автор: Крістіна Криженко, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 травня 2010, 13:07 | Пирятин | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації