Вхід | Реєстрація

65-та весна перемоги

65-та весна перемоги
9 травня 1945 року назавжди вписане в історію як день, осяяний сонцем Перемоги.
Цілий ряд заходів з нагоди 65-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війни відбувся на Пирятинщині.
7 травня у Полтаві голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко проводив урочистий прийом ветеранів. На ньому побували і наші земляки. Ветеран війни Тамара Батрак з рук губернатора отримала медаль з нагоди 65-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні, а голова ради ветеранів району Богдан Дубецький – Почесну грамоту ОДА.

* * *

Цього ж дня у районному Будинку культури проходили урочистості та святковий концерт з нагоди 65-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років.
Слова привітань ветеранам та усім присутнім у залі звучали з трибуни від представників влади району та міста – голови райдержадміністрації Миколи Купріяна, голови районної ради Олексія Рябоконя, в.о. міського голови Олександри Салівон. Вони ж вручили ветеранам цілий ряд ювілейних медалей та грамот з нагоди 65-річчя Перемоги. Так, ювілейні медалі отримали: Семен Подгорний, Петро Яременко, Емілія Лукіна, Анастасія Демченко, Анатолій Антонов, Григорій Шепель, Василь Легеза, Ольга Куча, Ганна Шепелявцева, Володимир Дудченко, Іван Білоус, Олександр Лобас, Петро Дідович, Григорій Шкарбан, Григорій Ніжченко, Борис Кальницький, Любов Кравченко, Анатолій Павлік, Олексій Щека, Надія Музиченко; Почесними грамотами РДА нагороджено Ганну Шепелявцеву, Володимира Дудченка та Івана Білоуса; Почесними грамотами районної ради – Василя Легезу, Анатолія Антонова і Григорія Шепеля; Почесними грамотами міської ради – Семена Подгорного, Ємілію Лукіну, Петра Яременка та Анастасію Демченко. Від імені ветеранів виступив перший голова ради районної організації ветеранів, кавалер багатьох орденів, учасник бойових дій у Великій Вітчизняній війні, Почесний громадянин м. Пирятин Григорій Шепель.
Святковий та незабутній настрій для ветеранів війни, праці та всім присутнім створювали кращі колективи художньої самодіяльності району – районного Будинку культури, школи-гімназії естетичного виховання, Будинку дитячої та юнацької творчості, дитячого садка «Червона Шапочка», Теплівського та Калиновомостівського сільських Будинків культури.

* * *

Ветерани Пирятинщини та учасники народного самодіяльного хорового колективу клубу «Ветеран» взяли участь в обласному мітингу-реквієму та культурно-мистецькому дійстві «Вічна слава героям!», що відбулися 8 травня на території Меморіального комплексу воїнам Південно-Західного фронту в урочищі Шумейкове Лохвицького району. Зі словами вітань та подяки до присутніх звернулися голова облдержадміністрації О. Удовіченко, голова обласної ради О. Марченко, депутат Верховної Ради України С. Гордієнко та інші.
Пирятинці скуштували солдатської каші, відвідали могилу Героя Радянського Союзу, генерала-полковника М. Кирпоноса та побували біля джерела, яке народ назвав криницею Кирпоноса.

* * *

Святкові заходи 9 травня розпочалися з урочистої ходи ветеранів Великої Вітчизняної війни, школярів та громадськості міста центральною вулицею Пирятина на Майдан Незалежності, де відбувся урочистий мітинг з нагоди 65-ї річниці Великої Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років.
З цією ювілейною датою земляків привітали голова райдержадміністрації Микола Купріян, голова районної ради Олексій Рябоконь, в.о. міського голови Олександра Салівон, військовий комісар районного військового комісаріату Віталій Лучний, голова ради ветеранів Богдан Дубецький, від імені ветеранського активу – учасник бойових дій Анатолій Пилипенко, перший секретар районного комітету КПУ Тамара Цупило. Від молодого покоління ветеранів війни привітав учень Пирятинського ліцею Іван Сальницький, літературну композицію представили учні молодших класів ліцею.
Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих на війні земляків, поклали квіти до Меморіалу Вічної Слави.
З нагоди 65-річчя Перемоги проведено легкоатлетичну естафету серед школярів міста.

* * *

Закінчилися святкові заходи цього дня у Пирятині традиційною солдатською кашею – святковий стіл чекав на ветеранів у їдальні ліцею, де для них підготували вечір відпочинку. У дружньому колі ветерани ділилися спогадами про нелегкі воєнні роки, згадували пісні та кружляли в танцях повоєнної молодості.

* * *

Урочистості та святковий концерт з нагоди 65-ї річниці Перемоги відбулися в селі Малютинці. Односельців та ветеранів з Днем Перемоги привітав сільський голова Ю. Вірченко. Пісенні вітання подарували присутнім активні учасники художньої самодіяльності РБК В. Стельмах, Н. Гриценко, С. Козін, В. Нічик, О. Степануха, Р. Свидерок, сестрички Руслана та Сніжана Довженки та сім’я Коваленків.
Вл. інф.


Автор: Фото О. Бондаренко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 травня 2010, 17:05 | Пирятин | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації