Вхід | Реєстрація

Підар..си усіх країн вже перемогли?    

От тільки-но прочитав не ресурсі, ua.news, що, цілком можливо, дофінасовується із бюджету отаку красномовну штукенцію. Далі, читайте і по можливості, насолоджуйтеся. Посилання https://ua.news/ua/minkult-peredumal-zakupat-v-biblioteki-somnitelnuyu-knigu-o-traditsionnyh-tsennostyah/

 

Міністерство культури та інформаційної політики відреагувало на закупівлю коштом держави майже 500 примірників книжки «Щоб у 16 не було запізно», яка розповідає про «традиційні цінності». Відомство хоче зупинити закупівлю книжки.

У Мінкульті вважають, що у суспільстві має бути місце різним поглядам і думкам, але визнають, що є речі, які «не мають фінансуватися за кошти платників податків». Однією з таких речей у міністерстві називають книжку Марини Ланге «Щоб у 16 не було запізно».

«Тому що підтримує усталені гендерні стереотипи. Авторка узагальнює переконання про те, якими мають зростати дітлахи різних статей, закликає заохочувати хлопчиків та дівчат до певної поведінки, що «відповідає» уявленням про жіночність і мужність», — зазначають у міністерстві.

Тож міністр культури Олександр Ткаченко подав запит до Українського інституту книги щодо можливості зупинити закупівлю книжки для бібліотек України.

Зазначимо, закупівля цього видання викликало обурення у деяких людей. Так, експерт з гендерної політики та спеціаліст з комунікацій Українського жіночого фонду Микола Ябченко опублікував фрагмент книжки. Зокрема там вказується, що дівчата «народжуються з жіночими якостями», а хлопчикам «потрібно нарощувати чоловічі чесноти».

Нагадаємо, у 2021 році за державні кошти для бібліотек України закуплять 333 372 примірники різних книг. Серед них буде 459 примірників видання «Щоб у 16 не було запізно» авторства Марини Ланге, яка розповідає про «традиційні сімейні цінності».

Звернув увагу, що ніхто не ризикнув поставити свій підпис під цією із дозволу сказати публікацією. Не названа в статті і кількість людей, яких нібито обурив той факт, що чоловік має бути схожим на чоловіка, а жінка - на жінку. Є правда прізвище, якогось експерда. Микола Ябченко, спеціаліст жіночого фонду, експерт з гендерної політики. Звучить  чи не так? Хоча мені особисто визначення данський підар..с від класика вітчизняної літератури більше подобається. Або - нероба.

Та зрештою воно було б і Бог із ними з усіма цими нещастячками на кшалт еспердів із фіг знає чого, дикториць, епідемілогиць, афроукраїнців та інших підараскинь. Але ж це виходить, що держава коштів на популяризацію, а в нинішній ситуації - просто нагадування про традиційні цінності грошей не дасть. А на нетрадиційну фігню - будь-ласка. Отут вже вибачте, отут вже дискримінація. До геїв, у мене претензій немає, геї, то й геї. А от підар..сів я не люблю.

Поділитися:
28 серпня 2021, 14:44 | Блог: Провінційний Дзен | Переглядів: 3020
Автор: Filon
Кількість записів: 7

Той, що знає - не говорить. Той що говорить - не знає. Якщо всі стануть Просвітленими - то з ким будемо говорити? (коан власного виробництва)
1. orakul / 31 серпня 2021, 01:05
Популярне пояснення Посилання на www.youtube.com
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації