Вхід | Реєстрація

У КОБЕЛЯКАХ ДЕМОНТОВАНО ПАМЯТНИК     

У місті Кобеляки Полтавського району на вимогу Полтавського офісу Українського інституту національної пам’яті комунальні служби місцевої територіальної громади демонтували незаконний комуністичний пам’ятний знак.

У офіційній відповіді за підписом Кобеляцького міського голови Олександра Копельця зазначено : «Повідомляємо, що пам’ятний знак «Борцям за владу рад, які загинули у Кобеляцькому районі» в м. Кобеляки демонтовано».

Знак був символікою комуністичного тоталітарного режиму та підлягав обов’язковому демонтажу. Акцентую на тому, що згідно з підпунктом «д» пункту 4 частини першої статті 1 Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» до символіки комуністичного тоталітарного режиму віднесено «пам’ятники і пам’ятні знаки, написи, присвячені подіям, пов’язаним з діяльністю комуністичної партії, із встановленням радянської влади на території України або в окремих адміністративно-територіальних одиницях, переслідуванням учасників боротьби за незалежність України у XX столітті».

Нині на місці, де возвеличувалися вороги незалежності Української Народної Республіки, розмістили квіткову клумбу.

 

Поділитися:
11 липня 2022, 16:49 | Блог: УІНП | Переглядів: 1011
Автор: УІНП
Кількість записів: 103

Український інститут національної пам’яті (УІНП) є центральним органом виконавчої влади із реалізації державної політики у сфері відновлення та збереження національної пам’яті Українського народу
Коментарі до цього запису заборонено автором
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації