Вхід | Реєстрація

The Show Must Go On    

 

UEFA EURO 2012™ Poland-Ukraine. ½ фіналу. 
Португалія – Іспанія 0:0 (по пен. 2:4) 
27 червня. Донецьк. Стадіон «Донбас Арена». 21:45. 
Рефері: Джюнейт Чакир (TUR) 
Асистент рефері: Бахаттін Дуран (TUR) , Тарік Енгюн (TUR) 
Додатковий помічник рефері: Хюсейн Гечек (TUR) , Бюлент Їлдирим (TUR) 
Четвертий рефері: Дамир Скомина (SVN) 
Резервний рефері: Матей Жунич (SVN) 
Делегат УЄФА: Яніс Межецкіс (LVA) 
Суддівський спостерігач: Йозеф Марко (SVK) 
Португалія: Патрісіу, Бруно Алвеш, Перейра, Пепе, Коентрау, Моутінью, Велозу, (Куштодіу, '106), Нані, Роналду, Алмейда, (Олівейра, '81), Мейрелеш, (Варела, '113) 
Іспанія: Касільяс, Арбелоа, Піке, Рамос, Альба, Інієста, Бускетс, Негредо, (Фабрегас, '54), Алонсо, Сильва, (Навас, '61), Хаві, (Педро, '87) 
Попередження: Коентрау (45), Пепе (61), Жоау Перейра (64), Алвеш (86), Велозу (90) – Рамос (40), Бускетс (60), Арбелоа (83), Алонсо (113) 
Серія пенальті: 
Реалізували: Пепе, Нані - Інієста, Піке, Рамос, Фабрегас 
Не реалізували: Моутиньо (воротар), Бруно Алвеш (перекладина) - Алонсо (воротар) 
 
Збірна Португалії чинила гідний опір чинним чемпіонам Європи, проте в серії післяматчевих пенальті все ж таки поступилася «червоній фурії». 
Під час попередніх моїх подорожей на матчі EURO 2012 вболівальники однієї із збірних «захоплювали» приймаюче місто. У Львові це були німецькі фани, у Харкові – голландські, у столиці України – англійські. В перший же раз, коли я був в столиці Донбасу, наші фани були поза конкуренцією . 
І ось знову Донецьк. 
З самого ранку центр міста нагадував бджолиний вулик. В ролі бджіл виступали вболівальники збірної Іспанії. Якщо тиждень тому англійські фани в Донецьку в першу чергу налітали на пиво, що гості з Іспанії так же швидко розбирали … матчеві шарфи за 85 гривень. Від місцевого хмільного напою вони звісно також не відмовлялися, але це було вже після купівлі атрибутики. 
Іспанці – доброзичливий народ, а якщо ти бодай одне слово знаєш по-іспанськи – фани не те, що залюбки з тобою сфотографуються…понесуть на руках) Щось подібне сталося обідньої пори недалеко від Царь - пушки. На привітання красунь із Росії іспанці відповіли ніжними поцілунками та теплими обіймами. Напевно у японського фотографа, який знаходився поряд, чудові фото вийшли… 
На фоні червоно – жовтого «мурашника» гості з Португалії виглядали поодинокими гостями футбольного свята… 
Останні років п’ять збірна Іспанії головний претендент на перемогу в будь-яких футбольних турнірах. «Барса» разом з Лео Мессі стали іспанським брендом перемоги, до якого додалася непереможність національної збірної. Іспанці продовжують своє панування у футболі. Поки що… 
В Португалії зібралася досить міцна збірна. Пауло Бенту зібрав під одне крило напевно одну й найсильніших команд в історії країни з головним «коханням дівчат» Кріштіану Роналду. Вихід з «групи смерті» та прохід у півфінал лише став підтвердженням міцності команди. 
Зі стартовим свистком головного арбітра матчу Джюнейта Чакира з Туреччини іспанці понеслися на ворота Патрісіу. Правда Роналду та Ко були до цього готові. В першій половині матчу на полі точилася рівна (на перекір букмекерам, прогнозам спеціалістів та моїм також:) ) Португальці не прижималися до воріт та не давали грати іспанцям, зустрічаючи їх на їхній же половині поля. Все, чим запам’яталася Іспанія в першому таймі, так це ударом Іньєсти мимо воріт. Португальці нагадали про себе проривом та ударом Роналду на 30 хвилині – також не точно. 
В другому таймі характер гри не змінився. Лише кількість фолів збільшилась. Головний момент тайму (а може й всієї гри) стався на останніх хвилинах тайму. Португальці втрьох побігли в контратаку, яку завершував ударом Роналду – мимо. Це був не момент, а СУПЕРМОМЕНТ!!! 
В доданий час ніхто не хотів ризикувати, проте іспанці були все одно ближчими до перемоги. На 103 хвилині Іньєста спромігся не забити з убійної дистанції, а Рамос ледве не відзначився зі штрафного. 
В серії пенальті вдача посміхнулася іспанцям. Перші два удари голкіпери взяли, а Бруно Алвеш потрапив у перекладину. Перемогу «червоній фурії» приніс влучний удар Фабрегаса. 2:4 – Іспанії у фіналі EURO 2012 зустрінеться з Італією, яка з кожним матчем лише набирає силу. 
 
Відео
 
Олег Дубина 
із Донецька
Поділитися:
5 липня 2012, 11:16 | Блог: Блог Олега Дубини | Переглядів: 3476
Автор: olegda
Кількість записів: 46

Блог, в якому буде розповідатися по те, що зараз у мене на душі
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації