Вхід | Реєстрація

Герб району змінять… Посмертно?    

У четвер 5 лютого в будівлі районного відділу освіти відбулося засідання « круглого столу». Його провели з ініціативи керівництва Кобеляцької районної ради. Запросили на засідання освітян, краєзнавців, громадських діячів. Обговорювали питання прийняття і затвердження герба Кобеляцького району.

Автор статті на засідання запізнився. Одна із причин — згаяв час фотографуючи та знімаючи на відео процес нападу зграї псів на людей. Трьом жінкам, яких собаки переслідували на вулиці Шевченка, довелось рятуватись від них ховаючись в будівлі відділу освіти. А збуджених тварин розганяли, зусиллями кількох молодих чоловіків. Щоправда, сумнівів у тому, що через 5-10 хвилин  зграя знову об’єднається і рушить по міських вулицях, лякаючи і кусаючи людей, не було ні в кого.

 

А в цей час за стінами будинку обговорювали недоліки існуючого герба району і вносили пропозиції щодо проекту майбутнього символу. До речі, якогось чіткого конкретного рішення так і не прийняли.

Був на засіданні цього «круглого столу» і міський голова Олександр Ісип, була заступник голови райради Ганна Кондратьєва. Вони виступали, вносили пропозиції. А за стінами собаки рвали людей.

…Автор не проти наукових дискусій істориків по питаннях геральдики. Обома руками за «круглі столи» на яких обговорюють актуальні питання сьогодення. Але мені досить важко збагнути в чому полягає актуальність зміни герба району, який до кінця 2015 року може назавжди зникнути із карти України? Особливо зважаючи на те, що в майже двогодинному заході беруть участь «перші особи» району та міста? У них, що нагальних господарських та інших проблем немає? А геральдикою нехай займуться вчителі історії, краєзнавці та архітектори.

Посадові особи могли б для прикладу провести «круглий стіл» і обговорити переваги та недоліки майбутньої адміністративно-територіальної реформи. Адже не зовсім нормальною є сьогоднішня ситуація, коли жителі району дізнаються про важливі для їх життя зміни, лише із редакційних статей в газеті.

На завершення — про мету появи цього запису в блозі. Хлопці і дівчата із владних кабінетів, будь-ласка, опустіться на землю. У вас є реальні проблеми, що потребують вирішення, перед вами стоять реальні виклики. І вони накопичуються. А кількість, як вам добре відомо, неминуче переходить у якість.

Можна звичайно робити вигляд, всього цього не існує і не звертати уваги на записи в блогах і на статті в газетах. Можна ображатись на авторів. Це – право кожного.

Один, всім відомий, але не всіма шанований чоловік так і робив. Янукович – його прізвище.

Поділитися:
6 лютого 2015, 16:40 | Блог: Провінційний Дзен | Переглядів: 2913
Автор: Filon
Кількість записів: 7

Той, що знає - не говорить. Той що говорить - не знає. Якщо всі стануть Просвітленими - то з ким будемо говорити? (коан власного виробництва)
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації