Вхід | Реєстрація

Ох, рєбята-дємократи    

Чергова редакційна стаття для десятого в цьому році номера «ЕХО» мала називатися «про човни і автомобіль». І мова у ній мала йти про необхідність критики будь-якої влади.

Та не встиг текст бути набраним на комп’ютері, як нинішня українська влада підкинула чергову тему. Тому дана стаття є таким собі «міксом» - 2х1. Не хочеться втрачати й попередню ідею, але і чергове «ноу-хау» від «рєбят-дємократів» не можна залишити без уваги. Та почну все ж із човна та автомобіля.

Чимало українців, особливо тих, хто у владі чи «біля неї», дорікають журналістам за надмірну,  на думку цих людей, критику. Мовляв, ми всі зараз у одному човні, ситуація хитка, «Україна – єдина» і так далі і тому подібне. А тому через зовнішні загрози та внутрішні виклики потрібно об’єднатися,  думати і діяти в унісон і залишити критику на завтра.
Але ж вислів про «один човен» є всього лише метафорою. До речі, в Росії критикам Володимира Путіна кажуть те ж саме. І взагалі: чому човен, а не, скажімо, автомобіль?

От, уявіть собі, що ви придбали автомобіль. Не якусь там «круту»  іномарку, а звичайнісінького «Жигуля». Ну, не «Жигуля», а патріотичну «Таврію». Машину купили, а їздити на ній не вмієте. Чи, можливо водійське посвідчення втратили – неважливо. І от ви наймаєте собі водія. Посвідчення у нього є та ще й розказує чоловік, що є справжнім професіоналом, навіть із навичками екстремального керування.

Сіли, поїхали. І раптом ви чуєте, як реве двигун, як буквально розривається корпус автомобіля. Причина виявляється швидко. На спідометрі – 80, а ваш водій не перемикає передачу. Як стартував на першій, так і їде. І пояснює при цьому: «У мене у друга в Америці теж є машина. Я на ній їздив – і нічого». При цьому шофера абсолютно не бентежить той факт ,що у друга двохлітровий «Форд» на «автоматі», а у вас – старенька «Таврія» на «механіці», із літровим двигуном.

Є кілька варіантів подальшого розвитку ситуації. Перший – ви пояснюєте водієві різницю між машинами, він все розуміє і починає перемикати передачі.

Варіант другий. Водій виявляється «неадекватом» із придбаним за сало посвідченням. Ні на які зауваження він реагувати не збирається. Далі починаються нові варіанти. Ви виганяєте водія і знаходите іншого. Або нездара-шофер продовжує далі тиснути  на газ і врешті-решт «розриває» коробку передач. «Таврія» зіпсована, грошей на ремонт немає. Машину можна продати, але вже по ціні металобрухту.

От і подумайте, де в цій розповіді влада, де суспільство, а де – держава. Мораль – критика є вимогою перемкнути передачу. А навички їзди на «Форді» із автоматом не принципово, але відрізняються від їзди на «Таврії».

… А тепер про чергову «блястящу» ідею від нинішньої влади. Слава Богу, поки що лише ідею. Але, на жаль, вона може стати реальністю.

Мова йде про законопроект №2225 від Костянтина Матійченка, нардепа від «блястящого» «Народного фронту». Це там, де лідером найкращий прем’єр всіх часів і народів. Між іншим, Костянтин Матійченко, до того, як стати «фронтовиком», встиг поборотися за заповітний мандат під прапорами «Батьківщини». А ще раніше, як член Партії Регіонів працював сільським головою. У список Яценюка Матійченко потрапив як комбат одного із добровольчих батальйонів.

Так от. 24 лютого 2015-ого року Костянтин Володимирович підготував законопроект, який має на меті внести зміни у Кримінальний Кодекс України. Нардеп від Яценюка і однопартієць ще одного відомого демократа Андрія Реки, пропонує аби в кодексі з’явилась стаття 339-1 «Умисні дії щодо підриву авторитету держави та її органів влади». Що ж це за дії? Нардеп пояснює: «… публічне паплюження, наруга, осквернення чи інші дії, спрямовані на підрив авторитету органів державної влади, місцевого самоврядування та об’єднання громадян України та/або цинічне, зневажливе ставлення й неприйняття, як окремих структурних елементів системи державного управління (її відповідних органів), так і держави в цілому – карається виправними роботами на строк до 2 років або арештом до 6 місяців або позбавленням волі на строк до 3 років».

Якщо розбиратись у цьому, досить хаотичному нагромадженні слів, котре чомусь назване законопроектом, то виходить, що в Україні збираються саджати за грати за критику Президента, Кабміну, Верховної Ради, суду, прокуратури, міліції, всіх отих ОДА, РДА, сільрад і… навіть політичних партій, які є об’єднаннями громадян.

Напишете ви, скажімо, що нераціонально витрачати півмільярда гривень на стінку між Україною та Росією в той час, коли в держави немає грошей на лікування дітей –  2 роки примусових робіт. Покритикуєте начальника обласної міліції за спорудження бутафорських блок-постів замість боротьби із реальною злочинністю – 6 місяців арешту. Згадаєте про те, як під час виборів наближені до політичних партій благодійні фонди аспірин пенсіонерам роздають – 3 роки тюрми. Отримайте і розпишіться.

Ось такі «рєбята-дємократи» до влади прийшли. Якщо трішки вгамувати емоції і подумати, то стає зрозуміло, що цей, м’яко кажучи, сумнівний законопроект навіть у сучасній Верховній Раді прийнятий не буде. То чому ж він з’явився? Чому влада вчергове викликає непотрібне збурення у суспільстві? Матійченко працює на Путіна? (виправні роботи). Нас відволікають від реальних проблем, чергового провалу в економіці чи на фронті? (арешт). Партія Яценюка знищує свободу слова? (ув’язнення).

…Ну як такими водіями «Таврію» не перервати?

Поділитися:
3 березня 2015, 10:40 | Блог: Провінційний Дзен | Переглядів: 3649
Автор: Filon
Кількість записів: 7

Той, що знає - не говорить. Той що говорить - не знає. Якщо всі стануть Просвітленими - то з ким будемо говорити? (коан власного виробництва)
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації