Вхід | Реєстрація

На Полтавщині зафіксовано агітацію кандидатів з передачею подарунків    

Полтавська обласна організація політичної партії «Наш край» подарувала громаді села Зачепилівка Новосанжарської об'єднаної територіальної громади футбольний інвентар, сміттєві баки та облаштувала дитячий майданчик. Такі дії політичної сили містять ознаки непрямого підкупу виборців.

14 жовтня відбулась зустріч представників політичної партії «Наш край» з виборцями села Зачепилівка, під час якої представники партії подарували громаді «футбольні ворота з сітками та м’ячами, сміттєві баки, а також допомогли у придбанні інвентарю для облаштування дитячого ігрового майданчику». Про це повідомляється на офіційній сторінці партії у Facebook.

ОПОРА зазначає, що дані дії політичної сили можуть містити ознаки непрямого підкупу виборців згідно з частиною 4 статті 60 Закону України «Про місцеві вибори»: «забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора місцевої організації партії, яка є суб’єктом виборчого процесу, політичної партії, місцева організація якої є суб’єктом виборчого процесу, або інших агітаційних матеріалів, за умови, що вартість таких товарів не перевищує 5 відсотків розміру мінімальної заробітної плати) та інших матеріальних цінностей або робіт чи послуг». Наразі, 5 відсотків від мінімальної заробітної плати в Україні складає 160 гривень (мінімальна зарплата - 3200 грн).

Нагадаємо, що у межах села Зачепилівка знаходиться три виборчих округи, на яких за депутатський мандат змагаються три представника партії «Наш край» – Алєся Коломієць (ВО №24), Наталія Слюсаренко  (ВО №25) та Олег Злобинець (ВО №26).

Також у заході брав участь кандидат-самовисуванець на посаду голови Новосанжарської ОТГ Борис Федоренко, який не є членом політичної сили «Наш край». Проте він також вручав подарунки – футбольні м'ячі. Під час заходу Борис Федоренко виступав поряд з представниками політичної партії «Наш Край» та  тримав подарунки.

За словами Бориса Федоренко, він не має жодного відношення до подарунків.

«З питанням про подарунки вам краще звернутись саме до обласної організації партії «Наш край», – розповів кандидат.

Впродовж півтора тижня у Новосанжарському районі з’явилися сміттєві баки від політичної сили «Наш Край». Про це повідомляє на своїй сторінці у Facebook Борис Федоренко: «Вболіваємо за екологію і чисте довкілля разом. Ми не тільки говорим, ми робимо реальні кроки в Нових Санжарах і Зачепилівці вже сьогодні і завтра».

«Такі дії можуть класифікуватися, як маніпуляція з боку кандидата Бориса Федоренка, оскільки він дарував подарунки для виборців та приймав участь у заході поруч з представниками «Нашого краю». Незважаючи на те, що кандидат не відносить себе до цієї політичної партії, його дії можна вважати маніпулятивними та такими, що мають ознаки непрямого підкупу виборців»,– зазначає координаторка громадського спостереження ОПОРИ за виборчим процесом у Полтавській області Дар'я Черкашина.

Відзначимо, що в Громадянській мережі ОПОРА працює «гаряча лінія», на яку можна звертатися в разі виникнення проблем чи потреби консультацій щодо виборів – (044) 591-44-44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

За коментарями звертайтеся:

Дар`я Черкашина,

координаторка громадського спостереження ОПОРИ за виборами у Полтавській області

тел.: 099 674 45 65

email: [email protected]

https://www.oporaua.org/novyny/44801-na-poltavshchyni-zafiksovano-ahitatsiiu-kandydativ-z-peredacheiu-podarunkiv

Поділитися:
25 жовтня 2017, 11:45 | Блог: Про ВСЕ! | Переглядів: 3437
Автор: vov
Кількість записів: 15

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації