Вхід | Реєстрація

Відкрите звернення до голови Новосанжарської районної ради з приводу благодійних внесків в Новосанжарській ЦРЛ    

Голові Новосанжарської

районної ради

Супруну Геннадію Івановичу

 

Вісича Володимира Івановича

                                                                              моб. тел. 095-93-77-552

Звернення

 

При розгляді питання про продовження контракту з головним лікарем Новосанжарської ЦРЛ на засіданні постійних комісій Новосанжарської районної ради 29  листопада 2017 року Вами було, цитую протокол засідання, порушене «питання щодо порядку надходження та використання благодійних коштів до лікувального закладу через благодійну організацію. Запропонував головному лікарю розглянути питання надходження їх без посередників на рахунок центральної районної лікарні». Дане питання підіймалося і на сесії районної ради, яка відбулася 30 листопада 2017 року. Знову ж таки цитую Ваші слова, відповідно до протоколу засідання: «Я хотів би попросити Вас, Ольго Василівно, протягом тижня підготувати план заходів стосовно покращення медичного обслуговування у центральній районній лікарні, в тому числі і по питанню добровільних внесків громадян, що обговорювалося на спільному засіданні постійних комісій районної ради».

Зрозуміло, що дані питання Ви були змушені підіймати під тиском громади,  щоб хоч якось пояснити свою відверту лояльність до Гирі Ольги Василівни, коли незважаючи на численні порушення у її роботі на посаді головного лікаря Новосанжарської ЦРЛ та пенсійний вік зробили все можливе, щоб депутати проголосували за продовження контракту з нею ще на 3 роки. Навіть для цього пішли на відверте порушення регламенту районної ради та інших Законів.      

За наявною в мене інформацією на сьогоднішній день (31 січня 2018 року) жодних дій у напрямку вирішення проблеми із збором та розподіленням благодійної допомоги, яка на даний момент здійснюється сторонньою благодійною організацією, не вирішена. Тільки наївна людина вважає, що дані благодійні організації, які існують і в інших лікарнях області, працюють виключно на засадах волонтерства, не отримуючи жодних грошових зисків від своєї діяльності. Як приклад можна навести аналогічну ситуацію у Миргородський ЦРЛ.

Згідно звітів, наданих за моїми запитами, фактично 50% зібраних коштів благодійною організацією в Новосанжарській ЦРЛ використовувалися не за призначенням, а на закупівлю: предметів, матеріалів, інвентаря, в тім числі канцтоварів, будматеріалів, запчастин, мастила, миючих засобів та всього іншого, а також на оплату невідомих послуг.

У багатьох випадках пацієнтів фактично змушують працівники лікарні платити цю благодійну допомогу та ще й самі збирають ці кошти, які потім передають до сторонньої благодійної організації. Це все відбувається в робочий час і керівництво ЦРЛ, цитую дослівно, «не вбачає у діях медперсоналу, які одночасно є учасниками благодійного товариства і залучають благодійні кошти, порушення трудового законодавства».   

Виходячи з вищевикладеного, прошу в найкоротші строки вирішити проблему з благодійними внесками в Новосанжарській ЦРЛ, а для цього потрібно:

- збирати кошти безпосередньо на рахунок ЦРЛ. Це дозволить контролювати і процес збору цих коштів, а також їх ефективне використання.

- заборонити працівникам лікарні збирати ці внески. Вирішити питання з терміналом в приміщенні лікарні.

Також я б хотів дізнатися план заходів щодо покращення медичного обслуговування в Новосанжарській ЦРЛ,  який відповідно до Вашого усного розпорядження Гиря Ольга Василівна повинна була підготувати до 7 грудня 2017 року. Які заходи в цьому плані вже виконанні? Які планують виконати в майбутньому?  

Ви вже більше 3 років перебуваєте на своїй посаді голови Новосанжарської районної ради, тому хотілося б побачити хоч якісь результати Вашої роботи в питаннях контролю за роботою керівників установ спільної власності територіальних громад району, які знаходяться у прямому вашому підпорядкуванні, а не тільки пусті «послідовні» розмови.

Письмову відповідь з конкретними результатами роботи прохаю надати в передбачені Законом терміни на мою домашню адресу.

 

З повагою         

В.І.Вісич

31 січня 2018 року

 

P.s. Для повноти картини також обіцяю оприлюднити відповідь на це звернення. 

Поділитися:
31 січня 2018, 12:44 | Блог: Про ВСЕ! | Переглядів: 4739
Автор: vov
Кількість записів: 15



1. кобелячанин / 31 січня 2018, 18:47
Оце видно що чоловік серйозно підійшов до справи. Якби кожен так відносився до несправидливості і свавілля чиновників, і результат би був не той що зараз маємо в країні, а то у нас всі із за шпарин тільки виглядають серуни. 5 балів Іванович, удачі тобі.
2. ukr2017 / 31 січня 2018, 20:36
Що це за активіст такий? невже щось не долікували? Мав би зрозуміти,куди звертатись і хто винен.Треба ж було до родички Супруна, до Ульяни звертатись вона ж реформу медичну штовхає і фінансує місцеву медицину наскільки і хто. Нехай Вісич цей обслуговується в своїй ОТГ,які створив разом з головою райради.Мабуть не тільки цьому активісту хотілося побачити результати роботи голови райради, за три роки,але і іншим.Хоча вже відчули.Таких ще у нас не було.
3. vov / 1 лютого 2018, 12:43
2.ukr2017
«Що це за активіст такий? невже щось не долікували? Мав би зрозуміти,куди звертатись і хто винен.Треба ж було до родички Супруна, до Ульяни звертатись вона ж реформу медичну штовхає і фінансує місцеву медицину наскільки і хто. Нехай Вісич цей обслуговується в своїй ОТГ,які створив разом з головою райради.Мабуть не тільки цьому активісту хотілося побачити результати роботи голови райради, за три роки,але і іншим.Хоча вже відчули.Таких ще у нас не було.
»

Судячи з усього Ви або звернення так і не прочитали, або відверто захищаєте адміністрацію ЦРЛ.
4. ukr2017 / 1 лютого 2018, 16:12
3.vov
«
Судячи з усього Ви або звернення так і не прочитали, або відверто захищаєте адміністрацію ЦРЛ.»

Мені просто цікаво, з якого бодуна Вісич за всіх благодійників розписується.Чи хоче з Супруном мати свою частку з внесків?Я теж вносив благодійну допомогу добровільно і ті люди,теж яких підписів під цим зверненням не має і вони не скаржаться чомусь. Вони хочуть щоб лікарня обслуговувала краще кожного і не хочуть віддавати кошти на її утримання,замість держави і місцевої влади.Але де ті кошти, які повинна забезпечувати райрада , чи селищна,обласна чи з Києва,щоб люди не з свого кармана викладували. чому влада не займається своїм стільки підприємством,а винні чомусь лікарі.Лікарі винні в тім,коли беруть в карман, а не на розвиток лікарні. Тоді я підпишусь під любим зверненням,А тут видно якісь у Вісича особисті неприязні стосунки, вже не один рік і видно ,що він як член Батьківщини з Супруном просто розігрує комедію. Бо всі знають на якому ланцюгові у Супруна цей Вісич і куди він скарги і на кого пише
5. vov / 1 лютого 2018, 17:35
4.ukr2017
«Мені просто цікаво, з якого бодуна Вісич за всіх благодійників розписується.Чи хоче з Супруном мати свою частку з внесків?Я теж вносив благодійну допомогу добровільно і ті люди,теж яких підписів під цим зверненням не має і вони не скаржаться чомусь. Вони хочуть щоб лікарня обслуговувала краще кожного і не хочуть віддавати кошти на її утримання,замість держави і місцевої влади.Але де ті кошти, які повинна забезпечувати райрада , чи селищна,обласна чи з Києва,щоб люди не з свого кармана викладували. чому влада не займається своїм стільки підприємством,а винні чомусь лікарі.Лікарі винні в тім,коли беруть в карман, а не на розвиток лікарні. Тоді я підпишусь під любим зверненням,А тут видно якісь у Вісича особисті неприязні стосунки, вже не один рік і видно ,що він як член Батьківщини з Супруном просто розігрує комедію. Бо всі знають на якому ланцюгові у Супруна цей Вісич і куди він скарги і на кого пише»


Для особливо недалеких повторюю УВАЖНО почитайте звернення. А то розуму тільки на образи і вистачає...
6. skarm / 2 лютого 2018, 15:42
Vov, не звертай увагу на негативні коментарі, ти зачепив таке грошовите і тому «недоторкане» питання, що бруду буде ще дуже багато. Віддаю шану твоїй сміливості і бажаю успіху.
7. Dana77 / 2 лютого 2018, 17:34
6.skarm
«ти зачепив таке грошовите і тому «недоторкане» питання»

Чи не можна це звернення без виправлень і скорочень напечатати в районній газеті "Світлиця"? Надіюсь, на її сторінки активістам і громадським організаціям дорога не заборонена. Тоді й стане видно, на ланцюгу Вісич в Супруна чи дійсно веде боротьбу за справедливість, особливо коли Супрун заборонятиме Жаботинському надрукувати це звернення. А такі випадки кажись уже були.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації