Вхід | Реєстрація

Бездіяльність в Новосанжарській ЦРЛ    

Жахливий стан закладів охорони здоров’я, байдужість та продажність медперсоналу давно вже нікого не дивують. На превеликий жаль не є винятком в цьому і Новосанжарська ЦРЛ. Про це свідчать в першу чергу численні судові процеси колишніх працівників, пацієнтів, їх родичів проти лікарів, керівництва лікарні, а також відсутність медикаментів навіть для надання невідкладної допомоги, тому хворі змушені купляти це все за власний рахунок. Доходить вже навіть до того, що працівники лікарні самі купляють канцелярські предмети за власний рахунок і той час їх ще й заставляють збирати так звану Благодійну допомогу, яка незрозуміло на що витрачається.

Громада району в минулому неодноразово запрошувала головного лікаря Гирю Ольгу Василівну на громадські слухання, щоб почути про стан медичного обслуговування в районі, але вона на них вперто не з’являється.

Так було і 25 листопада 2014 року на Громадських слуханнях, які відбулися в Новосанжарському будинку культури. По результатам розгляду рішення цього зібрання було направлене до головного управління охорони здоров’я Полтавської ОДА, голові Полтавської обласної ради, начальнику УБОЗ УМВС України в Полтавській області. За результатами цих слухань була дана вкрай негативна оцінка роботи головного лікаря Новосанжарської ЦРЛ Гирі О.В.  і було порекомендовано керівництву району в особі голови Новосанжарської районної ради Супруна Геннадія Івановича і представників райдержадмінстрації не продовжувати з нею контракт.

 Геннадій Іванович пообіцяв підтримати громаду в цьому, але далі слів справа не пішла, не зважаючи навіть на документально доведені і надані КРУ незаконно отримані нею бюджетні кошти, які їй в підсумку їй довелося повернути.  Навпаки після цього зібрання за прямого сприяння Супруна Г.І. з  Гирею О.В. вже ДВА рази продовжували контракт: наприкінці 2014 і 2017 років. Всі скарги від жителів району на роботу Новосанжарської ЦРЛ і особисто Гирі О.В. були проігноровані. За весь цей час проблеми в медицині району не вирішувалися, а лише накопичувалися. Сам Геннадій Іванович під час продовження їй контракту у 2017 році почав розповідати, що вона «добре працює і її ніким замінити».  Сама Гиря О.В. згідно інформації з декларації на сайті НАЗК вже тривалий час перебуває на пенсії.

Весь цинізм ситуації полягає в тому, що всі зустрічі з громадою району Гиря О.В. вперто ігнорує, але перед депутатським корпусом формально звітує. Чому формально? Тому що депутатський корпус і сам Супрун Г.І. проблем у її роботі вперто не бачить, а громаді задати ці питання не дають можливості.

А питань, а відповідно і проблем, накопилося багато. Найбільш резонансні з них:

- підпал реєстратури Поліклінічного відділення Новосанжарської ЦРЛ. Кримінальне провадження по цій справі не закрите до сих пір. За вивезення незгорілих карток на смітєзвалише в с. Зачепилівка ніхто з керівництва ЦРЛ не поніс покарання. 

- вимагання, під покровительством керівництва Новосанжарської ЦРЛ в особі Гирі О.В., так званих «Благодійних» внесків працівниками лікарні. Нецільове використання цих коштів.

- підозра в корупційних діяннях Гирі О.В. і спроба керівництва району в особі Супруна Г.І., як кажуть, спустити цю справу «на гальмах».

- до цього часу з дня призначення її на посаду головного лікаря Новосанжарської ЦРЛ невідомо хто очолює Неврологічне відділення. Новосанжарська районна рада до цього часу не надала конкретної відповіді з цього питання.

- відсутність адекватної організації лікувального процесу в Новосанжарсьцій ЦРЛ. Це призводить до численних черг  в Поліклінічному і Лабораторному відділеннях  лікарні і навіть до відсутності протягом тривалого часу прийомів лікарів.

Так, 29 травня 2018 року, в Поліклінічному відділенні Новосанжарської ЦРЛ не проводився прийом лікарем-невропатологом, а 26-28 травня були вихідні дні. Тобто фактично район на 4 дні залишився без цього спеціаліста. Сама Гиря О.В. отримує 0,5 ставки лікаря-невропатолога і при бажанні сама могла провести прийом громадян 29 травня.

Ще один яскравий приклад: керівник Лабораторного відділення Новосанжарської ЦРЛ і за сумісництвом голова профспілкового комітету лікарні                Кулініч О.І., не в змозі, попри численні скарги пацієнтів навести лад у себе у відділенні. При здачі крові неодноразово утворювалися величезні черги. Замість того, щоб виділити додаткового працівника на цей період, вона фактично змушувала працівників крім безпосередньо своєї основної роботи, ще й збирати кошти для стороннього благодійного  товариства.

Ці, а також інші  проблеми в Новосанжарській ЦРЛ неодноразово висвітлювалися і в ЗМІ: в районних і навіть обласних виданнях, такі  як газета «Полтавська думка» (для прикладу стаття «У Нових Санжарах не хочуть бачити Ольгу Гирю головним лікарем ЦРЛ. Це та сама Ольга Гиря, яку підозрюють в організації підпалу поліклініки») «Село Полтавське» та інші.

Але Гирю О.В. це не хвилює. Надіючись на своїх покровителів і залежних підлеглих, яким вони дає посади або привілеї, а ті в свою чергу  здобувають для неї так званий авторитет, направляючи у всі інстанції звернення, випрошуючи нагороди, подяки, премії для неї. Конкретний приклад: у 2014 році, було прохання директору Департаменту ОЗ Полтавської ОДА від «адміністрації Новосанжарської ЦРЛ» за підписами заступника головного лікаря, а також голови профспілки О. Кулинич про «нагородження премією імені М.В. Скліфосовського в номінації «кращий керівник закладу охорони здоров’я» головного лікаря О.В. Гирю». В той час О.Кулініч і палець об палець не ударила, щоб захистити працівників лікарні від свавілля тієї ж Гирі О.В. В підсумку деякі вже колишні працівники лікарні змушені шукати правду в судах.

Саме тому вкотре звертаємося до керівництва району і області з проханням навести лад в Новосанжарській ЦРЛ. А для цього на нашу думку як мінімум потрібно звільнити з посади головного лікаря Гирю О.В. і призначити на цю посаду молодого і відповідального керівника. який вболіватиме за лікарню, а не за власний карман. 

 

З повагою,

Джала С.М.

 

Вісич В.І. 

Поділитися:
6 червня 2018, 21:05 | Блог: Критика влади | Переглядів: 2273
Автор: vvi
Кількість записів: 1

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації