Вхід | Реєстрація

Відміна недоторканості Народних Депутатів - чергова піар-акція Порошенка    

Вчора Верховна Рада голосувала за Постанову про подальшу роботу щодо внесення змін до Конституції України (щодо недоторканості депутатів України). Як того вимагає закон, Проекти №6773, внесений Нардепами,  та №7203, внесений Президентом, пройшли перевірку Конституційного Суду та отримали оцінку як ті, що не суперечать Конституції.
До слова, КСУ зауважив, що законопроекти про депутатську недоторканість вже неодноразово були предметами його розгляду, і кожного разу висновок був однаковий: скасування не суперечить Конституції.
Проте кожного разу сильне депутатське лобі робило так, аби законопроект "загубився" через "попередників", "злочинну владу", "зрадників" та подібних. Цього разу зробили хитріше, адже Закон прийняти конче необхідно, бо МВФ втрачає терпіння і може більше не позичити грошей. Отже маємо імітацію реформи.
Аби не образити інтереси нинішніх нардепів, які вправно відсиділи вже 4 роки в тепленьких кріслах, Президент запропонував скасувати недоторканість для прийдешнього покоління. Для тих, хто прийде в Раду вже при наступній каденції  нинішнього Президента, чи то при його наступнику. Тобто, звісно, відмінити її, але аж з 1 січня 2020 року.
Одночасно вбиваються два, а то й чотири зайці:
- показове внесення змін в Конституцію для подібности на правову державу та демократичні прозорі принципи, як цього хоче МВФ, ЄС та НАТО;
- вдоволення та прихильність нинішніх нардепів, бо їх це вже не торкнеться;
- можливість для "наступників" відмінити зміни, назвавши їх "зрадою попередників";
- ну і звісно, найприємніше - здобуття іміджу "Президента з і для народу". Ідеальний, до речі, варіант напередодні виборів.
Р - реформи.

Поділитися:
21 вересня 2018, 11:05 | Блог: Аналітичний дворік | Переглядів: 2144
Автор: dvorikmisha
Кількість записів: 39

Спроби аналітичного тлумачення та висновків щодо подій, що відбуваються в Україні та в світі.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації