Вхід | Реєстрація

Що об’єднує Кримський міст, акумулятори «Іста», санкції та Томос?     

    Минуло вже півтора роки, відколи Наказом Президента були введені санкції проти 468 підприємств з РФ, серед яких не лише соціальні мережі та банки, але й велика кількість об’єктів промисловості. Звернемо увагу саме на них. Якщо узагальнити простою мовою – введення санкцій передбачає заборону означеним підприємствам здійснювати свою діяльність на території України. Ця вимога має і обернену сторону: українським організаціям заборонена співпраця з об’єктами зі санкційного списку.
    Наразі говоримо лише про юридичну складову і залишаємо за дужками те, що будь яка співпраця з агресором для свідомого українця є неприйнятною.
    А тепер – до суті. Сумно звучить, проте неможливо заперечувати того факту, що деяка кількість наших громадян виїжджає на заробітки в Росію, в тому числі, й на будівництво «Кримського мосту». Гроші ж не пахнуть, але мова зараз не про моральний портрет заробітчан. А про те, що раз-по-раз у новинах і соцмережах проглядали оповіді очевидців та журналістів про техніку на будівництві мосту, обладнану українським устаткуванням. Ба, навіть були заяви постпреда Президента по Криму про зухвалість українських компаній, що надавали робочу силу та техніку на це будівництво, про необхідність застосування санкцій проти них. Від слів до дій, щоправда, не дійшло, і ці факти швиденько загули, незважаючи навіть на те, що до розслідування доклали руку ТСН.
    А загули тому, що серед таких компаній-зрадників опинилися дві: Національна акумуляторна корпорація «ISTA» та Дніпропетровський дослідний завод «Енергоавтоматика», які входять у концерн «Укрпромінвест».
«Група «Укрпромінвест» нараховує більше 50 підприємств. Серед найвідоміших в Україні компаній до групи входять: «Рошен», «Рідна марка», промислово-інвестиційний холдинг «Богдан», ВАТ «Черкаський автобус», Луцький автомобільний завод та завод «Ленінська кузня». Головою ради директорів є народний депутат, бізнес-партнер та армійський побратим Президента Порошенка Ігор Кононенко. Співвласником «Енергоавтоматики», а відтак і головою ради «Іста», є колишній заступник гендиректора «Укрпромінвест» та старий бізнес-партнер Порошенка Олег Зімін.
    Формально жодне з цих підприємств не належить Петрові Олексійовичу, проте усі вони зареєстровані за київською адресою по вулиці Електриків, відомою як «колиска» корпорацій Порошенка та Кононенка. За документами бенефіціарами Корпорації «Іста» є дехто Дмитро Демянчук і Надія Кавуненко – ділова партнерка колишньої помічниці Порошенка і дружини Олега Зіміна, Нелі Зіміної. Власником же «Енергоавтоматики» та «Іста-центр», згідно ЄДР, є невідомий громадянин РФ, що проживає у Великобританії, Віктор Потапов.
 
    Загалом за роки війни ці підприємства збагатилися на 256 млн гривень за рахунок постачання акумуляторів Росії, які потім використовувалися у машинах на будівництві «Кримського мосту». А поміж ділом оснащували наші танки такими ж самими акумуляторами. Метал же, зокрема, необроблений свинець, приміром «Енергоавтоматика» протягом останніх років купувала у московського ЗАТ «Метком Групп».  
Такі от санкції проти агресора…
Схоже, що Томос, про який на усіх білбордах тільки й мови, – це спроба отримати індульгенцію від українського народу, та чи цього достатньо?

Поділитися:
22 січня 2019, 09:47 | Блог: Аналітичний дворік | Переглядів: 1950
Автор: dvorikmisha
Кількість записів: 39

Спроби аналітичного тлумачення та висновків щодо подій, що відбуваються в Україні та в світі.
1. Neznayko / 22 січня 2019, 20:34
Та ніхто й не сумнівався в цьому !
Взагалі, чим далі, тим частіше помічаю - хто гучніше кричить про національну ідею, нові вектори і інші чепуховини, той частіше й перефарбовуєьтся, типу комуністки Фаріон, комсомольців Турчинова, Тимошенко, Порошенко і т.д.
Петя нарощує торгівлю з Росією, бабки в карман кладе, а сірякам гучні лозунги - томос, віра, армія ,мова !
2. orakul / 22 січня 2019, 21:28
1.Neznayko
«хто гучніше кричить про національну ідею, нові вектори і інші чепуховини, той частіше й перефарбовуєьтся»

Конгеніально. Про використання так званого патріотизму писав ще Лев Толстой. Я колись тут приводив його слова, але адмін видалив. Спробуєм ще раз. «Опомнитесь, люди, и, ради всего блага и телесного, и духовного и такого же блага ваших братьев и сестер, остановитесь, одумайтесь, подумайте о том, что вы делаете!

Опомнитесь и поймите, что враги ваши не буры, не англичане, не французы, не немцы, не чехи, не финляндцы, не русские, а враги ваши, одни враги – вы сами, поддерживающие своим патриотизмом угнетающие вас и делающие ваши несчастия правительства.

Они взялись защищать вас от опасности и довели это мнимое положение защиты до того, что вы все стали солдатами, рабами, все разорены, все более и более разоряетесь и всякую минуту можете и должны ожидать, что натянутая струна лопнет, начнется страшное избиение вас и ваших детей.

Помощь же только в одном – в уничтожении того страшного сцепления конуса насилия, при котором тот или те, кому удастся взобраться на вершину этого конуса, властвуют над всем народом, и тем вернее властвуют, чем более они жестоки и бесчеловечны, как это мы знаем по Наполеонам, Николаям I, Бисмаркам, Чемберленам, Родсам и нашим диктаторам, правящим народами от имени царя.

Для уничтожения же этого сцепления есть только одно средство – пробуждение от гипноза патриотизма.

Поймите, что все то зло, от которого вы страдаете, вы сами себе делаете, подчиняясь тем внушениям, которыми обманывают вас императоры, короли, члены парламентов, правители, военные, капиталисты, духовенство, писатели, художники, – все те, которым нужен этот обман патриотизма для того, чтобы жить вашими трудами».
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації