Вхід | Реєстрація

Ще одна спільна перемога – лікарні у Нехворощі бути!    

Два тижні тому у Нехворощі Новосанжарського району закрили терапевтичне відділення. У пошуках правди обурені місцеві мешканці звернулися до депутата-захисника Артема Вітка. Нардеп та його юристи допомогли вирішити цю проблему. Днями прийнято рішення про створення там комунальної некомерційної дільничної лікарні.

На сесію Нехворощанської сільської ради завітав народний депутат України Артем Вітко. На початку червня, на зборах громади села Нехворощі, він запропонував вихід із здавалося б тупикової ситуації. І його пропозицію досить швидко втілили у життя. Місцеві депутати одностайно проголосували за створення комунального некомерційного підприємства Нехворощанська дільнична лікарня, затвердили статут й оголосили конкурс на заміщення вакантної посади керівника цього закладу охорони здоров’я.

– Лікарня нам вкрай необхідна, – переконує місцева мешканка Любов Герасименко. – Адже багато молоді виїхало за кордон. А в селі залишилося чимало старих немічних людей, які потребують допомоги. До найближчого ж медзакладу понад 50 кілометрів.

Терапевтичне відділення обслуговувало 15 населених пунктів Нехврощанської ОТГ, сусідньої Михайлівської ОТГ Машівського району та двох сільських рад Магдалинівського району Дніпропетровської області. Допомогу там надавали понад 10 тисячам людей.

– Хворого треба лікувати цілодобово. І не вдома, а в стаціонарі, – обурюється депутат Нехворощанської ОТГ Віктор Дубович. – Дякуємо Артему Леонідовичу за своєчасну допомогу. Це його юристи наштовхнули нас на таку ідею. Сподіваюся, він і надалі допомагатиме нам.

– Обов’язково ще звертатимемося до народного депутата, – говорить жителька Нехворощі Олена Іопа. – Адже у нашої лікарні було багато медичної апаратури, закупленої за місцеві й спонсорські кошти. Її вивезли до районної лікарні. Хотілося б усе це повернути.

– Я приїхав до колег-депутатів сільської ради підставити плече, сприяти відродженню їхнього медичного закладу, – наголошував народний депутат України Артем Вітко. – Прийняте рішення на сесії – наша спільна перемога. Втім, нагальним на сьогодні залишається питання повернення обладнання. Намагатимемося вирішити і його. Завжди допомагатиму своїм землякам! Робитиму все, що в моїх силах!

Цього ж дня Артем Вітко привітав місцевих медиків із професійним святом, подарував їм солодощі та пообіцяв і надалі підтримувати у всіх починаннях.

Поділитися:
15 червня 2019, 10:37 | Блог: Артем ВІТКО | Переглядів: 1235
Автор: Artem Vitko
Кількість записів: 24

Коментарі до цього запису заборонено автором
Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації