Вхід | Реєстрація

Новосанжарська ОТГ забирає кошти в медицини    

Новосанжарська громада  виділила в бюджеті на 2020 рік на утримання Новосанжарської ЦРЛ  1 млн. грн., з яких 0,7 млн. грн. це дотація з державного бюджету. Згідно програми підтримки Новосанжарської ЦРЛ (на фото) на 2020 рік селищна рада повинна виділити 1,88 млн. грн. Недофінансування склада близько 880 тис. грн.

Згідно фінансового плану у 2020 році Новосанжарська ЦРЛ планує витрати на заробітну плану 19,8 млн. грн. 18% від цієї суми складає податок на доходи фізичних осіб. 60 % цього податку зараховуються до  місцевих бюджетів (15% до обласного, 25% до державного,  районний бюджет в даному конкретному випадку не отримує нічого), на яких розташовані відповідні підприємства. В даному випадку це Новосанжарська ОТГ, яка згідно розрахунків отримає у 2020 від Новосанжарської ЦРЛ близько 2,14 млн. грн. податкових надходжень.

Тобто на даний час на утримання ЦРЛ у 2020 році Новосанжарська ОТГ виділила із свого бюджету 1 млн. грн., а отримає від лікарні до свого бюджету близько 2,14 млн. грн.

У 2019 році ЦРЛ нарахувала заробітної плати на суму  13,96 млн. грн., з яких бюджет Новосанжарської ОТГ отримав 1,5 млн. грн. Селищна рада за рік спромоглася виділити 1 млн. грн., при необхідних 2,9 млн. грн. Вже хоч повернули те, що лікарня їм сплатила до бюджету.

В Новосанжарському ПМСД (сімейна медицина) ситуація аналогічна.

Натомість для керівництва Новосанжарської ОТГ не є проблемою виділити 5 млн. грн. на заробітну плату для працівників селищної ради (47,75 посад/ставок) . На заробітну плату для відділу благоустрою для прикладу передбачено менше:  4,1 млн. грн. (36 посад/ставок).

Тобто з усього вище перерахованого створюється враження. що фінансування медицини є не пріоритетом для Новосанжарської ОТГ. Хоча б за кошти, що «зекономили» на медицині, відновили дорожнє покриття до лікарні.

Поділитися:
29 грудня 2019, 16:08 | Блог: Про ВСЕ! | Переглядів: 2055
Автор: vov
Кількість записів: 15

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації