Вхід | Реєстрація

Ну чого так?    

Спочатку думав назвати повідомлення "Ну чого ми так хуйово вивемо?". Але потім згадав, що слово "хуйово" може зруйнувати хромосоми нещасних читачів і вирішив оцензурити назву.

Я знаю відповідь на питання, чому ми так живемо. Вона очевидна: бо всім насрать.

Надалі планую серію записів під назвою "Ну чого так?"  У повідомленнях ітиметься про елементарні правильні речі, до яких у нас ніяке мудило не додумалося. Бо насрать. Приклади правильних речей братимуться з закордонного досвіду. Імовірно, що серія складатиметься з одного повідомлення - сьогоднішнього. )

Не так давно довелося реєструвати автомобіль. Для цього слід було поїхати в податкову, адже лише її хвилює, який автомобіль кому належить - вона лупить з автовласників податок.

Під час купівлі машини ми з продавцем склали сякий-такий договір на листочкові, але в податкову я його не взяв.  Достатньо мати при собі документ на машину (на їм’я попереднього власника) ну і свій паспорт. Ніяких нотаріальних актів, довідок і т.д. - а нашо?

Товариш, котрий реєстрував авто раніше, підказав, що процедура займе хвилин 15. Я вже звик до Данії, тому така феноменальна швидкість не дивує.

Зайшовши до відповідної зали в податковій, беру зі спеціального автомата папірця з номерком - це щоб зрозуміло було хто за ким, і щоб ніяка сука не лізла без черги. Коли підходить черга, твій номерок загорається на екрані поряд з номером кабінета, який звільнився. Очікування в черзі (на стільці, ясне діло) зайняло хвилин 10. За цей час я встиг знайти на спеціальній поличці бланк заяви на заміну власника ТЗ і заповнити зрозумілі для мене рядки. Бланк на данській мові, тому зрозумів я небагато - ім’я там, назву авто, номери.

Загорається мій номер, заходжу до відповідного кабінету. Даю жіночці бланк. Вона бере його, ставить на ньому якісь помітки, штамп. Дає мені копію заповненого мною ж бланка і каже: "Все, оце поки що буде твій документ на машину. (!!!) Давай 380 крон (десь 600 гривень)". Розрахувався прямо тут, отримав квитанцію. Жіночка каже: "Десь через тиждень чекай на нормальну бамагу. Бувай здоров."

Оце отак. В кабінеті я пробув 5 хвилин,  у черзі - 10. Для реєстрації відвідав ОДИН (!!!!!!!!) кабінет. За тиждень у поштовій скринці знайшов постійний документ на ТЗ (отой, що я заповняв, був тимчасовий).

Чому в нас не так? Правильно! Бо насрать.

Поділитися:
20 серпня 2011, 12:47 | Блог: Блог Миколи Гузченка | Переглядів: 1995
Автор: Микола Гузченко
Кількість записів: 45

Обережно!!! Перегляд блогу небезпечний для ваших хромосом!
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації