Вхід | Реєстрація

Сенсація, яку не чекали    


"Колос" (Кобеляки) - ФК "Пирятин" 3:2 ( 1:2 ) 
13 тур 68-го чемпіонату Полтавщини з футболу. І ліга. 
28 серпня 2011 року. Кобеляки. Стадіон "Колос". 200 глядачів. +27с. Оцінка поля - 3 
Судді: А.Яненко, А. Звягинцев, В. Стущянський (всі - ІІ категорія, Кременчук) 
Кобеляки: Варич, Смірнов, Лупінос (к), Немченко, Філіпов, Гулордава, Пищита, Рєдчиц (Мудрак, 90+4), Волочай (Калюжний, 73), Данильченко, Бажан 
Тренер : О.Янковський 
Запасні: Я.Ломаков, Демченко, Красноплахтич, Білокінь 
Пирятин: Яковенко, Дмитренко, Таран, Чамара, Федоришин, Городчанін, Курочка, Кирпиченко, Сердюк, Медяник (к), Буримський (Проскурня, 75) 
Тренер: С.Плетінь 
Заміни: Бих 
Голи: Пищита (44), Волочай (54), Данильченко (87) - Кирпиченко (1, пен.), Курочка (23) 
Попередження: Бажан (34), Лупінос (52)- Курочка (8), Таран (62), Городчанін (86), Чамара (90) 
Вилучення: Бажан (68, друге попередження) 
Молодіжні склади: 0:2 (Безуглий 52, Атрощенко 70+2) 
 
Після місячної перерви на кобеляцьку землю повернулися футбольні баталії обласного чемпіонату. В першому після літньої відпустки домашньому матчі головна команда Кобеляччини ("Колос") здавала іспит на міцність. Екзаменатором виступив один з лідерів поточної першості - ФК "Пирятин". 
"Колос" до поточної гри підійшов зі значними кадровими втратами. Команду залишили Олександр Михайлик та Антон Кухта (поповнили склади відповідно дмитрівського "Колоса" та ФК "Лубни"). Обидва були одними з найкращих у кобеляцькій команді та принесли їй багато користі , тому їхні переходи - значна втрата для команди. Але не треба відкидати один важливий фактор, який напевно став ключовим у їхньому рішенні: футболісти перейшли у клуби, які ставлять перед собою високі завдання. Тому їхні рішення в даній ситуації виглядають повністю виправданими. Залишається лише побажати обом гравцям побільше перемог з новими командами в майбутніх матчах . 
 
Останнім часом матчі "Колоса" проти лідерів чемпіонату перетворюються в "побиття" перших. Що не гра - то розгром! В попередньому турі 1:6 від "Темпу", ще раніше 0:6 від "Лубен"... Щось не виходить у кобелячан успішно грати проти команд з верхівки турнірної таблиці. Тому виникали побоювання й щодо матчу проти гостей з Пирятина. Команді із Кобеляк було чого остерігатися. Підопічні Сергія Плетіня перед звітною грою розташовувалися на третій позиції та набрали хорошого футбольного ходу. Осічка в поточному матчі могла дорого коштувати пирятинським футболістам на фініші. 
Поточний матч напевно ввійде в історію футбольної Полтавщини. Вже на 118 секунді матчу головний арбітр гри Андрій Яненко вказав на одинадцятиметрову відмітку. Це кіпер господарів Сергій Варич зупинив недисциплінованим прийомом у своїй штрафній Андрія Медяника. Пенальті пішов виконувати Роман Кирпиченко. Після його удару м'яч поцілував перекладину воріт господарів та влетів у ворота - 0:1! 
Пропущений м'яч вніс нервозність у дії кобеляцької команди. Команда Олександра Янковського почала великими силами йти вперед, при цьому досить часто помиляючись в простих ситуаціях. 
Саме одна з таких помилок на 12 хвилині ледве не перетворилася на пропущений гол, але після удару Курочки м'яч полетів повз ворота. 
Незважаючи на нереалізований момент нападник "Пирятина" продовжував йти вперед. І вже через три хвилини його старання таки завершилися забитим голом. Партнери вивела Руслана на побачення віч-на-віч з кіпером господарів, з якого він вийшов переможцем - 0:2! 
Господарі, незважаючи на пропущені голи, продовжували атакувати значними силами. Рєдчиц та Гулордава практично з нічого створили дві гольові можливості, які повинні були перетворюватися у голи. В першому моменті на заваді м'ячу став воротар гостей, а в другому нападнику "Колоса" та білицького "Сокола" не висталило влучності. 
"Колосята" продовжували атакувати, і вже під завісу першої 45-хвилинки їм таки вдалося забити. Віталій Пищита невідпорним ударом зі штрафного скоротив відставання у рахунку - 1:2! 
Після перерви щось не зрозуміле трапилося з гравцями гостей. Футболісти з Пирятина чомусь розслабилися, напевно думаючи, що гра вже зроблена. Але як відомо футбол не любить такого легковажного ставлення до себе. 
Стандарти у всі часи були одними з найкращих якостей господарів. Тому й не дивно, що на 54 хвилині один з таких стандартів перетворився у гол. Бажан навісив з кутового - Волочай забив. Все просто! 2:2! 
Ось після цього команди заграли по справжньому. Агресивності та грубості було хоч відбавляй. Три жовтих та одна червона - далеко не те, що могло статися, якби головний суддя був по строгіший. 
На 68 хвилині не витримали нерви у нападника "Колоса" Олега Бажана. У єдиноборстві з Чамарою від порушив правила, за що отримав друге попередження та пішов відпочивати раніше за всіх. Але як не дивно втрата одного з ключових гравців майже не вплинула на гру господарів. 
В залишені до кінця матчу хвилини кобеляцька команда могла як забити, так і пропустити, але футбольний Бог цього вечора був на їхній стороні. 
Вже на компенсованих хвилинах другого тайму легіонер з Царичанки Сергій Данильченко чудовим ударом метрів з 20 приніс перемогу своїй команді та рідним вболівальникам. І хто скаже, що кобеляцька команда не награла на перемогу?! 
Після гри на стадіоні можна було побачити вже традиційну для Кобеляк картину. Представник "Колоса" Віталій Детюк у суддівській на високих тонах виясняв відносини зі суддями матчу. Особисто мені не зрозуміло, про що в даній ситуації говорити, якщо власна команда виграла? Напевно лише пану представнику знати. 
3:2 - абсолютно несподівана, але повністю заслужена перемога кобеляцького "Колоса". Сенсація туру! 
(фото - автора)
 
Олег Дубина
 
www.olegda.pp.net.ua
Поділитися:
29 серпня 2011, 00:09 | Блог: Блог Олега Дубини | Переглядів: 2691
Автор: olegda
Кількість записів: 46

Блог, в якому буде розповідатися по те, що зараз у мене на душі
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації