Вхід | Реєстрація

КФЧ-2011. "Дрижина" - чемпіон, Дашківка та "Колос" (Павлівка) вилітають    


Останній тур футбольного чемпіонату Кобеляччини вийшов напрочуд яскравим.  19 забитих м'ячів, черговий скандал та битва за виживання - саме під такими гаслами пройшли останні футбольні бої Кобеляцького району в 2011 році.
 
Все таки недаремно люди говорять, що "вдома й стіни допомагають". Останній, 22 тур районного чемпіонату в черговий раз довів правоту цього народного повір'я. В жодному з шести матчів гості не змогли отримати бодай очка!
 
Найбільший рахунок туру був зафіксований в Шенгурах. Місцеві футболісти,які перед цим туром були за крок від ІІ ліги, показали футбольний мастер-клас,  перегравши гостей із села Красне 6:0. Слід зазначити, що гості приїхали на гру далеко не основним складом. Окрім того результат для краснян (на відміну від місцевої команди) вже не мав турнірного значення, тому що ще в попередньому турі вони забронювали за собою підсумкове п'яте місце.
 
Іванівка, яка також мала реальні шанси понизитися в класі, в принциповій дуелі святкувала перемогу над гостями із Козельщанського району - "Спартаком" з Рибалок з рахунком 4:2.
Матч двох лідерів чемпіонату - "Дрижиної" та білицького "Сокола" був затьмарений черговим "боєм без правил" на полі. Крім боксу місцеві вболівальники побачили хороший футбольний матч, який завершився мінімальною перемогою їхніх улюбленців 1:0.
 
Павлівський "Колос" на прощання зумів хряпнути дверима, перемігши футбольну команду із Дашківки 2:1. Саме ці два колективи за підсумками чемпіонату 2011 року відправляються до ІІ ліги. В протилежному напрямку попрямують "Урожай" (Мідянівка) та чемпіон другої за значимістю ліги району -  "Дніпро" (Світлогірське). 
 
В Кунівці місцевий "Будекспрес" приймав "Спарту" з Лутовинівки. 
Перші хвилини пройшли в розвідці. Глядачі спокійно спостерігали за тим, що відбувалося на футбольному полі, в очікуванні, коли ж нарешті рідна команда розпочне розкручувати колесо атак. Але сталося зовсім навпаки. На 23 хвилині одна з атак гостей завершилася  забитим голом. Це Сергій Тристан з розвороту спрямував смугастого точно в кут воріт "будівельників". 0:1!
Проходить лише 8 хвилин - і рахунок матчу вже нічийний! Незлагодженістю захисників та голкіпера "Спарти" скористався Ігор Макін, якому в даній ситуації залишалося лише спокійно переправити м'яча у ворота. 1:1!
В другому таймі територіальною перевагою на полі володіли гості, а забив "Будекспрес"! На 54 хвилині Микола Шабала несподівано для захисників гостей прорвався через їхні оборонні редути та з гострого кута несильним ударом спрямував смугастого точно в дальній кут воріт "Спарти". 
До фінального свистка рахунок матчу залишився незмінним.  2:1 - "Будекспрес" напів резервним складом вперше перемагає гостей з Козельщанського району!
 
Незважаючи на виснажливий матч, один з провідних гравців переможців, нападник "будівельників" Олександр Явтушенко поділився своїми враженнями від гри та відповів на декілька питань:
- Сьогодні була важка гра. Наша команда добре грала. Неозброєним оком видно, що наші молоді гравці додали в грі. Особливо я б відзначив сьогодні Олега Гальковича, який виконав багато роботи на полі. Команда по справжньому додала в кінці чемпіонату, тому ми показали хороший результат в останніх матчах.
- На твою думку, за рахунок яких якостей твоя команда здобула сьогодні три очка?
- В першу чергу самовіддачі. Крім того команда наприкінці чемпіонату набрала впевненості у своїх силах, що також позитивно вплинуло на результат матчу.
- В першому колі "Будекспрес" програв "Спарті" 1:3. Сьогодні ви перемогли 2:1...Окрім результату ці матчі чимось різняться?
- Тоді ми виходили на поле з думками, що "вже програли", а сьогодні хлопці просто "літали" по полю. Ми набагато краще грали у порівнянні з матчем першого кола.
- Кого б ти відзначив у супротивників?
- На мою думку дуже добре в центрі зіграв Володимир Маранда (№7), який підбирав м'ячі та починав атаки "Спарти".
- Твоя команда за підсумками чемпіонату зайняла 6 місце...
- ...могли б до першої трійки дотягти (сміється). Ну хоча б четверте, п'яте точно!
- Яке завдання буде стояти перед "Будекспресом" в наступному сезоні?
- В першу п'ятірку треба входити обов'язково!:)
 
Останній матч туру так і не відбувся. Бутенки не приїхали до Кобеляк на зустріч з місцевим "Динамо".
 
 
Ну от і все. Завершився сезон-2011. Мінімум на один рік чемпіонський кубок буде зберігатися в Дрижиній Греблі, срібло та бронза отримали відповідно "Спарта" та "Сокіл", а "Урожай" та "Дніпро" замінять Дашківку та павлівський "Колос" в першій лізі. На цьому дозвольте попрощатися з Вами до наступного футбольного року. До зустрічі в 2012 році!
 
Олег Дубина
(фото - автора)
Поділитися:
8 жовтня 2011, 23:46 | Блог: Блог Олега Дубини | Переглядів: 2470
Автор: olegda
Кількість записів: 46

Блог, в якому буде розповідатися по те, що зараз у мене на душі
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації