Вхід | Реєстрація

Останні коментарі користувача «Adekvatov»

Коментарі користувача
1 ... 4 5 6 7 8 9 10
Adekvatov 24 лютого 2018, 17:09 На тему: Успішний рік перед реформою...
32.Ольга Волоська
«А нічого не змінилось. За крадіжку дрібну можна запросто за грати потрапити. За крадіжку мільйона - навряд чи. »

Раніше мільйонами ніхто не крав. А якщо хтось і крав, то його очікувала доля Корейко чи Остапа Бендера. Ті мільйони нікуди було діти. Класику читайте.
Adekvatov 24 лютого 2018, 17:04 На тему: Успішний рік перед реформою...
"ЦК и СНК считают, что в результате наших успехов в деревне наступил момент, когда мы уже не нуждаемся в массовых репрессиях, задевающих, как известно, не только кулаков, но и единоличников и часть колхозников.

Правда, из ряда областей всё ещё продолжают поступать требования о массовом выселении из деревни и применении острых форм репрессий. В ЦК и СНК имеются заявки на немедленное выселение из областей и краёв около ста тысяч семей. В ЦК и СНК имеются сведения, из которых видно, что массовые беспорядочные аресты в деревне всё ещё продолжают существовать в практике наших работников. Арестовывают председатели колхозов и члены правлений колхозов. Арестовывают председатели сельсоветов и секретари ячеек. Арестовывают районные и краевые уполномоченные. Арестовывают все, кому только не лень и кто, собственно говоря, не имеет никакого права арестовывать. Не удивительно, что при таком разгуле практики арестов органы, имеющие право ареста, в том числе и органы ОГПУ, и особенно милиция, теряют чувство меры и зачастую производят аресты без всякого основания, действуя по правилу: «сначала арестовать, а потом разобраться». Відчуття дежавю не приходить.
Adekvatov 24 лютого 2018, 17:03 На тему: Успішний рік перед реформою...
26.Ольга Волоська
«Сам би подумав - ЩО треба вкрасти з магазину сільського, щоб у в"язницю потрапити? Не штраф, не повернути збитки - а посадити людину....»

Ви настільки вже зазомбовані сучасним ТВ, що це аж в очі кидається. Це зараз стало нормою розікрасти пів країни і за це не заплатити навіть штрафу. Тоді було по іншому і в цьому дійсно «вина» Сталіна. Прийняттю того закону передував лист Сталіна Кагановичу " За последнее время участились, во-первых, хищения грузов на желдортранспорте (расхищают на десятки мил. руб.), во-вторых, хищения кооперативного и колхозного имущества. Хищения организуются главным образом кулаками (раскулаченными) и другими антиобщественными элементами, старающимися расшатать наш новый строй. По закону эти господа рассматриваются как обычные воры, получают два-три года тюрьмы (формально!), а на деле через 6-8 месяцев амнистируются. Подобный режим в отношении этих господ, который нельзя назвать социалистическим, только поощряет их по сути дела настоящую контрреволюционную «работу». Терпеть дальше такое положение немыслимо". Із йього листа багато чого можна зрозуміти. "До того" колгоспна і кооперативна власність була не захищена законом і робився беспредел, точно такий як у нас зараз. Робився він на місцях отакими яких ви зараз засуджуєте.
Adekvatov 24 лютого 2018, 16:45 На тему: Успішний рік перед реформою...
21.Ольга Волоська
«Прямо аж дуже гарно. Після 1933, коли мільйони з голоду вмерли»

Видимо что-то вы начнете понимать, когда вас «опустят» до 33-го. Недолго осталось.
Adekvatov 24 лютого 2018, 16:43 На тему: Успішний рік перед реформою...
20.Ольга Волоська
«. Обидві мої бабусі були судимі за ті колоски. Я можу помилятися на пару років. Дитяча пам"ять не зберегла, можливо.»

Так ото я вас і провокую, в хорошому смислі, вивчити історію своєї родини, щоб нею інші зараз не маніпулювали. Але якщо вам і це не цікаво, то "на нет и суда нет"
20.Ольга Волоська
«Для чого це мені зараз???? Я не історик. І не суддя.»

Хоча б для того, щоб двічі на одні і ті самі граблі не наступати. Але вам, видно, і це по барабану.
21.Ольга Волоська
«Ваша логіка - відсутність будь-якої логіки. Пленум - підтвердив факт початку освоєння цілини. Чи ви думаєте, що освоєння з паперів почалось?! Та аякже.»

Так думаю, тому що тоді без паперів, тобто без рішення, нічого не робилося. Не хочу далі цю тему копати на кістках вашого батька. Ви самі «винесли» його сюди, а тепер мене звинувачуєте. Хай буде йому, як кажуть, земля пухом.
21.Ольга Волоська
«Якщо людина вважає, що в 1939 люди гарно жили. Прямо аж дуже гарно.»

Людині властиво завжди бути незадоволеною. Але, якщо відкинути компютери, ТВ і авто, то в 39-му жили краще ніж зараз. І жили не гірше ніж жили в 39-му у Європі. Почитайте хоча б, які фактори використав Гітлер аби збаламутити народ Німеччини на війну.
Adekvatov 24 лютого 2018, 14:12 На тему: Успішний рік перед реформою...
8.Ольга Волоська
«Делим-делим не поделим нерушимый наш Союз......»

Союз уже поделили, щас Украину делят. А ведь предупреждал же товарищ Сталин: "Народы же, населяющие Советский Союз, в своем большинстве будут физически истреблены, оставшаяся же часть превратится в бессловесных и жалких рабов завоевателей".
Adekvatov 24 лютого 2018, 14:07 На тему: Успішний рік перед реформою...
10.Ольга Волоська
« Їм землю дали у 1918. Вони й й почали жити заможно. А розкуркулили їх під час кколективізації. »

А слабо аналіз історії зробити. Хоча б для того, щоб знову на ті самі граблі не наступити. Щось дуже вже на сьогодення змахує. І кінець такий же буде. Може хтось думає, що залишиться при землі. Посилання на www.youtube.com
Adekvatov 24 лютого 2018, 13:57 На тему: Успішний рік перед реформою...
10.Ольга Волоська
«На цілину попав у 16 років. Так що це і є 50-ті роки. У 1947 році - голод. Чи я й тут "перегибаю"???? »

Та того перегибаєте, що освоєння цілини почалося після лютнево-березневого Пленуму ЦК КПРС 1954 року. Тобто, раніше березня 1954 нікак, так як не було ще й рішення. А в 1954 році вже хліб був в достатній кількості, щоб його наїстися. А пізніше вже ним почали і свиней годувати. Що, ясна річ, було не правильно. Нагадаю, що по вашим даним ваш батько 1936 року народження попав на цілину в 16 років, тобто 36+16 = 52. Цілина почалась після 54-го. "Логіка зобовязує", - як говорив товариш Сталін. Від себе добавлю, що і арифметика також
Adekvatov 24 лютого 2018, 13:48 На тему: Успішний рік перед реформою...
10.Ольга Волоська
«бабусю за колоски посадили»

А це вам цитатка із несвідомої, тобто більш менш правдивої Вікі " После ознакомления с практикой применения закона появилось Постановление Политбюро от 1 февраля 1933 г. и изданное на его основе постановление Президиума ЦИК от 27 марта 1933 г., которые требовали прекратить практику привлечения к суду по закону от 7 августа «лиц, виновных в мелких единичных кражах общественной собственности, или трудящихся, совершивших кражи из нужды, по несознательности и при наличии других смягчающих обстоятельств». Была издана Инструкция ЦК ВКП(б) и СНК ССР от 8-го мая 1933 № П-6028 «О прекращении применения массовых выселений и острых форм репрессий в деревне», чётко разграничивающая полномочия репрессивных органов" " 20 июля 1936 года генпрокурор СССР Вышинский подготовил докладную записку, адресованную Сталину, Молотову и Калинину, что пересмотр дел на основании постановления от 16 января 1936 г. завершён. Всего было проверено более 115 тыс. дел, и более чем в 91 тыс. случаев применение закона от 7 августа признано неправильным, и на основании этого было освобождено 37 425 человек, ещё находившихся в заключении." Усікаєте тенденцію? В 39-му якщо когось і посадили, то це ще треба було зуміти сісти за колоски. Чому я вам і рекомендував докопатись до істини.
Adekvatov 24 лютого 2018, 13:42 На тему: Успішний рік перед реформою...
10.Ольга Волоська
«От уже ж "дослідник". Не шукайте причину там, де її немає»

Я дослідник без лапок і шукаю не причину, а історичну правду. А правда ще й у тім, що такі патріоти як ви наносите чи не більшу шкоду Україні ніж тупі і безмозглі кастрюлеголові та оті, що перелицьовуються. Якщо не зрозуміли, то розшифрую - із пришелепуватих і спрос такий, а от із людей не позбавлених інтелекту і здатних мислити треба й питати жорсткіше. А тепер по суті.
10.Ольга Волоська
«Вын 1936 р.н. Коли йому було 3 роки, бабусю за колоски посадили на рік до в"язниці.»

1936+3 = 1939. У 39-му не було ніяких колосків. Знаю, що ви можете не визнавати загальновідому історію, тому цитую із свідомої Вікіпедії редагованої вятровичами "Закон «про п’ять колосків» («П’ять колосків» або просто «Колосќи») — народна назва репресивного радянського закону часів Голодомору. Повна назва: Постанова ЦВК і РНК СРСР «Про охорону майна державних підприємств, колгоспів і кооперації та зміцнення суспільної (соціалістичної) власності» від 7 серпня 1932 року.

Окрім власне самого закону існувала також Таємна інструкція про його застосування.

Згідно з інформацією МЗС України, текст закону був власноруч написаний Сталіним[джерело?]." Останній абзац дописаний вятровичами навмисне. Сталін ніяких законів не писав. І ті ж свідомі в бесіді, при посиланні на Сталіна, часто кажуть що Сталіну усі помови писали, а сам він з горем пополам ледь читав, а писати не вмів. Така от свідома логіка.
27.Ольга Волоська
«Похорон ветерана
щурем ковзнула тінь якась сіренька,»

Та ж сама «волна» у вашої знайомої. Тільки це вже нібито про сучасну ситуацію, чи може теж про совок.
32.Ольга Волоська
«Наголошую: ДРУЗІ! Слухати страшно..... Як просто мріють. Що "наведуть порядок на окраїні Росії".»

Ви вже не дуже ображайтесь, але само напрошується загальновідоме "Скажи мне, кто твой друг..." Якось само собою відбувається, що свідомі усіх країн - вони як родичі, чи родственні душі. Он Бері Мора інші друзі. А про порядок теж цікаво. Чому ж його свідомі не наводять. Ясно, що рано чи пізно комусь прийдеться і порядок наводити. Питання тільки в тім, хто його наводитиме, чи славяни, чи кагал.
32.Ольга Волоська
«Думаєте, не доведи, Боже, якби до нас «визволителі» прийшли, вели б себе по-іншому.»

Ага, так ви вже і хероїв у «визволителі» в лапках записали? Ну і як би вони себе вели? І кого ви маєте на увазі? Це хто б сюди прийшов і кому ми потрібні? Ті, кому ми, вірніше, наша земля потрібна, вже давно тута. А ви все ще їх не бачите? Це тільки Вакула Чорта шукав і не бачив, що він у нього за плечима сидить. До Гоголя треба серйозно відноситися, Гоголь був у темі, як зараз кажуть, не здря його вятровичі забороняють.
31.Ольга Волоська
«Та таки ж гниди. І ці гниди посіяли розбрат і взаємну ненависть. »

Успішно посіяли.
31.Ольга Волоська
«Що найгірше - гниди, в разі чого, поховаються або перефарбуються»

Тільки так і буде. Тож треба зараз їх дії документувати, щоб потім вони не віднєкувались і не опинилися знову біля корита.
31.Ольга Волоська
«Або по доносу. Це те, що мене лякає. Розбір польотів.»

Так такі як селена кажуть, що доноси Сталін придумав, то його винахід, а тепер то вже совковий пережиток. Тепер нарешті настав час свободи і гідності. Ну а розбір польотів неодмінно буде, якщо не по суду народу, то по суду історії.
30.Ольга Волоська
«Ща там цікавитись? Я ЗНАЮ!!!! Але я - не всі.»

Так поділіться, щоб усі знали. Ви ж мене тута мовчуном обізвали, типу, "моя хата скраю" А я знаю, що ще нікого не посадили за ухиляння. Навіть знаю таких, що будучи призваними відмовилися йти воювати, їх, правда, судили, але строк дали умовний.
30.Ольга Волоська
«Коли онкохворих призивали і туберкульозних»

Ну і чому ж вони мовчать? В Афган таких точно не призивали.
21.Beri Mor
«Вона їм потрібна,та земля?Тут прибігав один побратим недавно,з кольором носа,як сопляк в індика,з пропозицією взяти в аренду його землю »

Та я мав на увазі не ту землю, а ту, яку вони пішли відвойовувати у своїх же земляків для кагалу. Хоча кагалом все з обох боків схвачено. Вже всерйоз вимальовується картина маслом, що замутили так звану руську весну і "Путін памагі" одні і ті самі з нашого кагалу. Ну, це метода у них така. Діляться на два табори, одні за білих, другі за красних збурюють і очолюють два протилежних табори. І поки барани воюють овець і обстрижуть. Якщо стати на таку точку зору, то стане зрозумілим і відсутність радикальної реакції з боку Путіна. Його загнали у глухий кут - і кинути людей на призволяще не можна й війну починати ніяк, бо саме для розвязання крупномаштабної війни, читай третьої світової, і мутилось все це. Тепер Абамку "кинули", а у Трампа інші погляди і плани. От наші свідомі разом із своїм кагалом і "попали". Що далі буде, ніхто сказати не може. Скоріше за все скоро знову щось замутять. Пурім уже на носі, кажись в перших числах березня. Ось Філон скоро празники для свідомих надрукує і уточнимо.
12.Ольга Волоська
«Моя хата скраю.... В ту війну теж мовчуни мовчали.....»

Ну, блін, ви часом не сінайських кровей? На льоту все дзеркалите. Хіба я мовчу? Я і тут пишу, та тільки толку. Не вспіваю міняти ніки та реєстацію, дякуючи "свободі слова".
Щодо чужих огордів я не перебільшую і сам нічого не придумовую. От недавно в РДА була презентація книги «Иловайськ» написаної журналістом Євгеном Положієм. Його влада зараз піаирить, попутно нарід, особливо молодь, охмуряє, і дає йому грошей заробити на продажі книжок. Так от тупо цитата; "Грег із товаришами пішли спустошувати городи і льохи. Вони з’їли усі помідори та огірки і навіть не зовсім доспілий виноград, якого тут – відповідно до назви села – виявилося чимало. Коли бійці вже зовсім розслабилися і заварили чай, почався мінометний обстріл, і з чаюванням довелося зачекати" Сєпари, блін, не дали хероям чайку попити, таки дійсно звірі.
18.Ольга Волоська
«Ви Яценюку не родичі часом? »

Не родич і навіть не соплемінник.
18.Ольга Волоська
«Добре, якщо ви можете відстояти свої права.»

Для того ж і революцію робили аби кожен гідно міг відстоювати права. Та де там відстоювати, їх і раніше ніхто не заважав відстоювати. Тепер права самі повинні до вас іти, бігти, летіти, як вареники Пацюкові в рота.
18.Ольга Волоська
«Коли моєму старшому розказували, як вони його на п"ять років посадять, бо він "злісно не являвся" по викликах до воєнкомату. »

Їхнє діло- лапшу вішати, а ваше діло - закони знати. Ви поцікавтися, скільки кримінальних справ порушено і скільки доведено до суду і посажено за відмову прийти по повістці? Будете здивовані. Вони добре знають, що творили беззаконня і шантаж. І в самому гіршому випадку, як жартувала Монтян: "Краще погано сидіти, ніж гарно лежати.. в гробу". Та й за що?
18.Ольга Волоська
« Нашу довірливі люди підписують що завгодно, не читаючи.»

Оце дійсно біда.
18.Ольга Волоська
«не було б там наших хлопців - була б тут біда.»

А оце якась непонятка. Якої тут більшої біди треба. І при чому тут ті хлопці, які полізли в чужі огороди. Яка їх заслуга у тому, що власні, як ви пишете, гниди тут щось роблять чи не роблять? А таки гниди.
17.ЛУНА
«Мужчины,что вам не понравилось в стихотворении Плотниковой?Почему Вы,защитники, в День Советской Армии напустились на Ольгу?»

Все в стихотворении не понравилось. Оно предвзято, тенденциозно. Надо было той Плотниковой самой в Афган съездить, тогда бы она по другому написала. Стишок никак не ко Дню Советской Армии, как вы считаете, он к дискредитации этого праздника. Слабо было Плотниковой написать о службе даже того погибшего паренька. И странно, что вы этого не понимаете, а считаете, что ополчились ту все на Ольгу. Не на Ольгу.
Adekvatov 24 лютого 2018, 08:56 На тему: Успішний рік перед реформою...
7.Ольга Волоська
« мабуть-таки не тільки москалі винні в репресіях. Як і в голодоморі. Своїх гнид хватало і хватає.»

Напрочуд тверезі мислі у вас. Я вам більше скажу - москалі взагалі взагалі не винні, не при дєлах вони.
7.Ольга Волоська
«Сім"ю репресували приблизно у 1936-1937. Мені про це розказувала бабуся.»

Ну і вам не цікаво розкопати істину про свою рідню? Наперід вангую, якщо розкопаєте документи, то будете здивовані тим, що ті, хто репресував ваших родичів, самі попали вже під дійсно сталінські репресії і тепер за ними скорблять селени. І якщо ваші родичі були репресовані до 37-го, то скоріше за все вони дійсно не винні.
7.Ольга Волоська
«Батько більше про цілину розказував. Казав, що хліба вперше наївся там»

Ну мабуть пергибав ваш батько. Цілину почали «піднімати» в 54-му і в ці роки хліба вже наїдались. Він мабуть сплутав післявоєнні роки. Тоді, на фоні хлібного дефіциту, мубуть такий стереотип блукав у народі, бо і я памятаю, як мені родичі розповідали, і говорили такими ж словами: "чи буде колись таке, що ми хліба наїмось". Ну це як зараз говорять " за часів СРСР не було що їсти".
Adekvatov 24 лютого 2018, 08:10 На тему: Успішний рік перед реформою...
3.Ольга Волоська
«А сім"ю репресували. дві, точніше. Викинули посеред зими на вулицю. Тьотя Насті ще й досі жива. »

Ну тепер стає зрозумілою і ваша позиція. Принаймні у вас є підстави ненавидіти радянську владу. Наскільки вони обєктивні, питання десяте. А всю правду про причину репресій родичів ви не напишите а може й не знаєте. І написане вами можна піддати сумніву, бо в 1938-39 роках нікого посеред зими на вулицю не виселяли. От зараз виселяють і опалення відключають. Особисто стикався з випадком, коли стара бабуся, якій зараз, як і вашій тьоті Насті, 89 років, визвала газовиків, бо потух від вітру котел, а сама вона не могла його запалити і до сусідів чомусь не звернулась. Ну так от, брава газова команда затребувала у бабці акт на димохід, якого у неї чи то не було, чи то вона його не знайшла. Не довго думаючи вони перекрили і опломбували газовий кран і поїхали. Підключили газ на другий день, коли бабця попросили сусідів піти і взяти той злополучний акт.
10.Ольга Волоська
«Ви хоч до кінця дочитуйте. Хто автор.»

Так я дочитую - Лариса Плотнікова. Але поставили ж вірша ви.
10.Ольга Волоська
«а ви чули коли-небудь, як матері кричать над гробами синів? Скоріш за все - ні. І твердо впевнені в тому, що ваші матері чи жінки такого не переживуть. От і готові познущатись і посміятись»

Уявіть собі, що чув і бачив більше ніж вам може приснитися. Частково може і це впливає на моє ставлення до маніпуляцій, піару і заробіткам на людському житті.
10.Ольга Волоська
«Не ваші ж брати й сини там воююють.»

От тут ви праві, мої не воюють і воювати не будуть, швидше собі кулю в лоба пустять ніж воюватимуть із своїм народом заради того, що комусь мало тієї землі що вони вже мають.
Adekvatov 23 лютого 2018, 17:33 На тему: Успішний рік перед реформою...
1.Ольга Волоська
«Жить стало лучше, жить стало веселей!…»

Памятаю не з книжок і не з інтеренету, як моя бабуся розповідала, що в 1913-14 році люди в селі стали добре жити, але почалася війна. Потім революція, потім громадянська, потім колективізація, голод... А далі, казала, вже в 1938-39 знову стали добре жити, та тільки знову почалася війна. Так що був Стаханівський рух і були досягнення в будівництві а не руйннуванні. Тими досягненями успішно користуються олігархи втираючи в свідомі недомізки тезу про те, що раніше нічого не було збудовано. Так, для прикладу, була збудована Запорізька ГЕС електроенергію з якої втюрють свідомим по євротарифах здіймаючи галас про необхідність декомунізації. Якби моя воля, то я б таки взяв та й декомунізував усе те, що було збудовано с СРСР і подивився б тоді на вятровичів і коломойських. Посилання на forum-msk.org
8.Beri Mor
« "В"ятрович, іди на х._уй!".»
Так гарно написав а воно його закрило.
1 ... 4 5 6 7 8 9 10
Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації