Вхід | Реєстрація

Тижневик ЕХО

1 ...1 2 3 4 5 6 7
Тижневик ЕХО №19(919) від 13 травня 2021
   Анонс номера
Чергова смертельна аварія на новій бетонці
10 травня на автодорозі Н-31 Дніпро — Решетилівка сталася чергова дорожньо-транспортна пригода, у якій загинув водій мікроавтобуса.

Свято–Покровський храм освятив митрополит Филип
8 травня в Кобеляках відбулося відкриття новозбудованого храму.

Конфлікт біля «ВОГу»: п’яна бійка чи рекет?
Ми вже повідомляли, що в ніч на 9 травня біля автозаправної станції «ВОГ» відбулося криваве побоїще.

Загибель двох новосанжарців: суд виніс вирок винуватцю аварії
У жовтневому випуску тижневика (№ 44 від 31 жовтня 2019 року) була надрукована стаття під назвою ДТП з двома трупами. У ній розповідалося, що 29 жовтня на 39 кілометрі автодороги Полтава — Олександрія, поблизу села Козуби, сталася аварія...

Новини номера на сайті

Тижневик ЕХО №18(918) від 6 травня 2021
   Анонс номера
Громада почала готуватися до газового референдуму
У ряді населених пунктів відбулися масові зібрання, на яких їх учасники проголосували за те, аби провести референдум щодо зниження ціни на газ.

Суддя Шевяков заборонив кобеляцьким комунальникам возити сміття в ліс
Жителі Кобеляк чудово знають, що в 2019 році місцеві депутати на своїй сесії з подачі міського голови Олександра Копельця проголосували за те, аби створити прямо в сосновому лісі величезне сміттєзвалище...

Кременчуцький таксист обікрав два магазини в Кобеляках
23 квітня в Козельщинському райсуді завершили розгляд справи щодо пограбування кількох магазинів у Кобеляках. Винним у скоєнні злочинів визнали раніше судимого уродженця Кременчука. Відповідно до вироку, підозрюваного судили за трьома епізодами.

На оздоровлення дітей мають витратити 118 мільйонів
Таку інформацію повідомила директор Департаменту освіти і науки Полтавської облдержадміністрації Віта Ковальська.

Новини номера на сайті

Тижневик ЕХО №17(917) від 29 квітня 2021
   Анонс номера
Директорку дитсадка судили за двома статтями
Керівнику дошкільного закладу Козельщинського району інкримінували службове підроблення (частина 1 статті 366 ККУ) та розтрату чужого майна шляхом зловживання службовим становищем (частина 2 статті 191 ККУ).

Проїхати 200 кілометрів за 12 годин
У своєму житті ми досить часто шукаємо виправдання, коли не виконуємо щось заплановане. Прочитати декілька сторінок книги, зробити ранкову зарядку, підготуватися до іспиту. Теж саме стосується і заняття спортом: не можемо вийти на бігову доріжку, бо немає спеціальних кросівок із амортизуючою підошвою, не вивчаємо бойові мистецтва через відсутність кімоно і так далі...

Станом на вівторок урожаю ніщо не загрожує
Серед багатьох земляків уже почали поширюватися ледве не панічні настрої, пов’язані з нібито дуже холодною весною. «Оливи у вогонь» додали фотографії в соцмережах, на яких зафіксований снігопад, що мав місце на півночі Полтавщини. Між тим, дані метеорологів поки що не дають приводу для паніки.

Вартість газу зросла у всіх постачальників
Із 1 березня жителі Полтавської області, які отримували природний газ від товариства «Полтавагаз збут», були переведені на іншого постачальника. Ним стало ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз України». Саме це товариство як «постачальник останньої надії» (ПОН) протягом двох місяців забезпечувало побутових споживачів газом за встановленою урядом граничною ціною — 6,99 гривні за 1 кубометр.

Новини номера на сайті

Тижневик ЕХО №16(916) від 21 квітня 2021
   Анонс номера
Сергій Гордієнко — народжений, щоб іти
Днями у Кобеляках був надзвичайний чоловік. У місто він потрапив, прямуючи із Києва в Дніпро. І мандрує цей незвичайний чоловік не на автомобілі і навіть не на велосипеді, а пішки.

На дороги в Кобеляцькій громаді запланували витратити 8 мільйонів
За інформацією прес-служби Кобеляцької міської ради, минулого тижня очільник громади Олександр Копелець зустрівся з директором державного підприємства «Агентство місцевих доріг Полтавської області» Олексієм Басаном. Під час зустрічі посадовці підписали Меморандум про співпрацю.

Екс–заступника голови Кобеляцької РДА посадили під нічний домашній арешт
Юрій Кропивка не може залишати житло з 23:00 до 6:00.

Піщана епопея в Свинячому: активісти актують, водії возять
Поки що питання щодо законності дій підприємця, який нібито створює в урочищі Свинячому, що між Китайгородом і Рудкою, штучні ставки, залишається відкритим.

Новини номера на сайті

Тижневик ЕХО №15(915) від 15 квітня 2021
   Анонс номера
Накопали в огороді 8 гранат і 10 снарядів
За інформацією заступника начальника Кобеляцької пожежно-рятувальної частини Романа Гущенка, протягом кількох останніх днів на Кобеляччині виявили боєприпаси часів Другої світової війни.

Біличани взялися за дороги
Працівники місцевих комунальних підприємств при підтримці фермерів розчищають обочини.

Депутати–мільйонери та їх безробітній колега
Продовжуємо розбирати декларації посадовців і народних обранців. Цього разу вивчаємо доходи за 2020 рік депутатів Полтавської обласної ради, які балотувалися на виборчих округах, куди входили населені пункти колишніх Кобеляцького і Новосанжарського районів.

Пристрасті навколо сосен
У невеличкому селі Прогрес, що на території Білицької громади, виник незвичайний конфлікт. Кілька місцевих жительок почали протестувати проти того, щоб лісники садили поряд з їх будинками сосни. За словами людей, вони бояться згоріти в лісовій пожежі.

Новини номера на сайті

Тижневик ЕХО №14(914) від 8 квітня 2021
   Анонс номера
Громади ледве не залишились без сміттєвозів


Кому заважають контейнери?
У ніч з 31 березня на 1 квітня в Кобеляках запалали контейнери для збору пластику, скла і бляшанок.

Арештовані сміттєвози повернули комунальникам
Але кримінальні провадження щодо забруднення земель внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань.

У Китайгороді можуть перестелити п’ять кілометрів дороги

У всякому разі, на це сподівається сільський голова Сергій Турський.

Новини номера на сайті

Тижневик ЕХО №13(913) від 1 квітня 2021
   Анонс номера
Важкі дітки заробітки: що там у деклараціях посадовців?
Редакція порівняла декларації посадовців Кобеляцької міської та Білицької селищної рад. Виявилось, що вигідніше очолювати міську раду.

Компроміс, як перемога здорового глузду
На «закритій» від усіх, окрім депутатів міськради, сесії було прийняте одне досить важливе для життя громади рішення. Мова — про запровадження автобусних маршрутів між Кобеляками та найбільш віддаленими населеними пунктами громади.

Скільки коштуватиме природний газ у квітні?
Дія граничної ціни добігає кінця. І вже з 1 квітня постачальників не обмежуватимуть цифрою в 6,99 гривні за кубометр. Кожна компанія запропонує власну ціну, виходячи з ринкових умов.

Декларації перших осіб громад Новосанжарщини
Кореспонденти тижневика вивчили доходи очільників громад та секретарів рад, що утворилися на території колишнього Новосанжарського району.

Новини номера на сайті

Тижневик ЕХО №12(912) від 25 березня 2021
   Анонс номера
Свинокомплекс у Біликах відновить роботу?
У останні кілька днів біличани та жителі інших населених пунктів громади дуже жваво обговорюють у Facebook новину про нібито заплановане відновлення роботи свинокомплексу.

«Нижньоворсклянський» може стати комунальним підприємством обласної ради
Для цього потрібне звернення обласних обранців і погодження депутатів Кобеляцької міськради.

Платити чи «забити»? От у чому запитання!
В умовах відсутності в Україні принципу верховенства права та повної бездіяльності правоохоронних органів, це запитання далеко не риторичне. Тим більше, що практичний досвід підтверджує, що виконувати вимоги законодавства у нашій державі невигідно і не потрібно.

Залишається місяць, аби визначитися з постачальником газу
З 1 березня цього року ТОВ «Полтавагаззбут» тимчасово призупинило постачання газу абонентам. У пресслужбі товариства так прокоментували ситуацію:

Новини номера на сайті

1 ...1 2 3 4 5 6 7
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації