Вхід | Реєстрація

«Маленькі сови» долетіли до Києва

«Маленькі сови» долетіли до Києва
Кобеляцька команда успішно представила Полтавщину на фінальному турнірі з дворового футболу, що проводила фірма «PEPSI».
«Для того, щоб потрапити на турнір у Київ, нам довелося не лише у футбол грати», — розповідає Валерій Женгура, представник команди «Маленькі сови». Йому та його друзям-футболістам довелося ще й виконати вимоги організаторів змагань і зібрати кілька десятків кришечок від пляшок «PEPSI-КОЛИ». Про турнір, який організувала всесвітньовідома корпорація, Валерій Женгура дізнався, ознайомившись із інформацією, розміщеною на етикетці напою. Одразу ж зайшов на сайт «PEPSI», зареєстрував команду для участі у змаганнях.
А потім Юрій та Валентин Няйки, Олександр Проскурня, Роман Мілько, Руслан Бабенко та Сергій Ісаєнко поїхали у Харків, щоб взяти участь у відбірковому турнірі з дворового футболу. Туди ж приїхали команди із Пирятина, Гоголево (Шишацький район), Кременчука та Полтави. Переможець змагань отримував право представляти Полтавщину на Всеукраїнському турнірі із дворового футболу.
Потрібно відзначити, що правила змагань, організованих «PEPSI», дещо відмінні від футзальних і міні-футбольних. Грають у дворовий футбол на синтетичному покритті, яке стелять прямо на асфальті. Так що падіння на такий «грунт» дуже неприємні та небезпечні. Крім того, можна грати «від борта», як у хокеї.
Та не це стало головною несподіванкою для досвідчених футболістів «Маленьких сов». Правила забороняють голкіперові виходити за межі свого воротарського майданчика. Водночас не мають права туди вбігати гравці команди суперника. Це порушення одразу ж карається призначенням пенальті.
Не встигнувши призвичаїтися до нових для себе правил гри, «Маленькі сови» у першому матчі із командою Гоголевого миттєво «привезли» два пенальті у свої ворота. Але зуміли мобілізуватися і виграти поєдинок із рахунком 4:2. Згодом були переможені й інші суперники.
На турнірі в Києві «совам» протистояли суперники надзвичайно високого рівня і в боротьбу за медалі кобеляцька команда не втрутилася. «Ми виграли лише один матч у футболістів із Волинської області, — розповідає Валерій Женгура. — Не знаю, як комплектувалися більшість команд, але зовнішній вигляд і майстерність переможців турніру нас вразили. За херсонців чомусь грали хлопці, які поприїжджали на «Лексусах» із київськими номерами. І грали вони не як дворові футболісти, а як професійні».
Переможці турніру — команда «Сандора» в якості головного призу отримала від «PEPSI» футбольний майданчик, який буде збудовано на Херсонщині. Не залишилися обділеними і кобеляцькі «Маленькі сови», котрі пробилися до дванадцяти кращих дворових команд України. Крім кубка чемпіонів області хлопці отримали комплект футбольної форми, спортивні сумки, м’яч та футбольні ворота.

Автор: «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 липня 2010, 12:03 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації