Вхід | Реєстрація

Кобеляцька молодь відзначала свій день на дискотеці

День молоді в Кобеляках місцеві заклади та установи не відзначали (точніше, жодних скупчень людей для святкування ми не помітили). Увечері підлітків, які бажали візначити своє свято, ми знайшли у «клітці».
Вхід на дискотеку коштував вісім гривень. Невдовзі на руці стояла печатка, дещо більша за п’ятикопієчну монету, яка служила пропуском до танцполу. У «клітці» молодь дружно танцювала під клубні ритми. Однак серед інших витанцьовувала і парочка більш зрілих відвідувачів. Чоловік і жінка років п’ятдесяти не пасли задніх, скакаючи не гірше підлітків. Молоді душею…
Задля чистого експерименту ми спробували ввійти на дискотеку із пивом у руках. І нас не впустили.
— Із спиртним усередину не можна! — стверджував дідусь на вході. Ми подякували йому за таку приємну новину.
Дана ситуація засвідчила те, що на танцполі юнаки та дівчата дійсно танцюють, а не «вливають» у себе алкоголь. Проте, насмілюсь припустити, що «влили» вони його ще перед дискотекою.
Дивлячись, як у парку імені Б. Хмельницького дітки майже по-дорослому пили пиво та «слабоалкоголки», пригадалася дискусія молодих людей, у компанії яких нам незадовго до цього довелося побувати.
«Високошановні законодавці та виконавчі органи, неможливо помахом пера змінити людську психологію та позбавити шкідливої звички! — приблизно так, на емоціях, говорив один з учасників розмови. — Контролюватимете в громадських місцях — підлітки підуть у тінь. Цим майже дорослим людям вже пізно забороняти. Їм потрібно пояснювати і допомагати. Проблема існує, але замість її вирішення вони забороняють, забороняють… Це називається — «піди з очей моїх і не псуй краєвид». Терміново потрібна інша система виховання. Сьогодні кожен другий підліток має букет шкідливих звичок. Тож чому, замість довгих нудних лекцій про шкідливість паління, не роздають безкоштовно пігулки для позбавлення від звички палити? Чому для підлітка, якого піймали на розпитті спиртних напоїв, замість штрафу не організують зустріч з людиною, що спорожняється під себе на останній стадії алкоголізму?»
Слухати слова цього хлопця було не тільки приємно, а й повчально. Після таких розмов починаєш розуміти, що значать словосполучення «свіжий погляд», «молода сила» і т. д. Натомість перестаєш сприймати вислови типу «втрачене покоління» або «ця дебільна молодьож».
Схожу позицію висловив на сайті своєї студії відомий російський дизайнер Артемій Лєбєдєв, коли його попросили прокоментувати плакат проти паління, на якому чиїсь руки викручували з прокурених легень цівочки смол. «Когда я курил, я с удовольствием смотрел на такие рекламы. Их дизайном занимаются циничные люди, которые сами курят во время создания этих лицемерных работ, — написав Артемій у своєму коментарі. — Если бы комиссия по здравоохранению действительно заботилась бы о здоровье граждан, она бы потратила деньги на рекламу книги А. Карра «Легкий способ бросить курить». По крайней мере, я бросил курить после прочтения этой книги. А все плакаты со страшилками о вреде курения — распил бабла и пердение в лужу.»
На щастя, жодна організація не проводила в день молоді свої «моралізовані» рейди. А отже, молодь мала змогу відпочити так, як їй того хотілося. І навряд чи світ від цього став гіршим. Лише прибутки виробників цигарок та алкоголю дещо збільшилися. Наостанок побажаємо молоді побільше сили волі та здорових інтересів!

Автор: Любов ОНИЩЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 липня 2010, 12:11 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації