Вхід | Реєстрація

«Дайте нам гроші — і не заважайте!»

«Дайте нам гроші — і не заважайте!»
18‑го червня в територіальному центрі управління праці та соціального захисту населення відбулося засідання «круглого столу».
Його учасники зібралися, щоб обговорити районну Програму соціального захисту ветеранів війни і праці на 2010 рік. Ця програма є дуже актуальною у світлі проголошення в Україні року ветеранів Великої Вітчизняної. Позаяк на засідання були запрошені представники багатьох громадських організацій Нових Санжар і району, то організатори «круглого столу» ставили за мету отримати від них пропозиції та зауваження стосовно програми.
Спочатку присутніх коротко ознайомила із головними пунктами Програми начальник управління праці та соціального захисту населення Наталія Гомля. Вона, зокрема, підкреслила, що при розробці Програми були максимально враховані потреби ветеранів, для яких вона, власне, і розроблялася. Але ж під неї іще потрібне і відповідне фінансування, без якого втілення в життя програми стане неможливим. Та більшість депутатів районної ради на черговій сесії визнали програму недосконалою і такою, що потребує доопрацювання.
Після цього мали змогу виступити присутні представники різних громадських організацій і поділитися своїми думками із приводу Програми. Почергово виступали голова ради ветеранів Микола Панченко, голова ветеранської організації Галущиної Греблі Марія Співак, голова організації інвалідів «Клото» Михайло Шуліпа, голова ради ветеранів селища Євген Гладун, голова профспілки працівників освіти Валентина Кульчинська та інші. Кожен міг висловити свою думку і залишитися почутим.
— Зрозуміло, що без грошей ми цю програму не виконаємо! — зазначив один із присутніх ветеранів Леонід Шевчук. — Потрібно припинити усілякі гоніння на Наталію Григорівну і дати їй спокійно працювати!
— А грошей нам і не дадуть, якщо ми не будемо стукати! — попередив Михайло Шуліпа, — Ми, мабуть, мало довбимо, якщо нам не дають!
— Та за цей час вже стіну можна було б пробити! — додав Микола Панченко.
— А тому що у нас держава чим займається? — запитав у присутніх Михайло Шуліпа, — Краде гроші і травить людей!
Колишній редактор районної газети Лідія Яценко також мала кілька думок із приводу Програми:
— Неприємно, що у нас бачать особу, а потім тільки її справи. А потрібно бачити справи, а вже потім — конкретну особу! І стає сумно, коли гідні задуми лишаються без підтримки. Якщо приймати цю Програму для ветеранів та інвалідів, то треба діяти спільно, відкинувши взаємну неприязнь.
Тут знову вставив свою фразу завжди активний Михайло Шуліпа:
— Та не треба нам допомагати! Дайте нам гроші — і хоча б не заважайте!
Михайло Іванович не лише критикував владу, але і ділився планами та задумами. Наприклад, прохав допомоги у завершенні облаштування місця відпочинку для інвалідів у селі Попове.
А ветеран із Кунцевого Володимир Косяк коротко і ясно висловився про кількість чиновників та фінансування, яке йде на їх утримання:
— Треба, щоб бюджетні організації не тримали цих бездельніків. Оці «білі дома» — вони з’їдять весь бюджет!
Голова районної ради воїнів‑інтернаціоналістів Михайло Коркішко при втіленні у життя різних пунктів Програми пропонував шукати спонсорів:
— Давайте шукати союзників! У Соколовій Балці, наприклад, керівник місцевого агроформування Володимир Замула завжди підтримує ветеранів — і морально, і матеріально. Я певен, що такі люди є і в інших селах. І на них нам також можна спиратися.
Підсумовуючи все сказане вище, Наталія Гомля зазначила:
— Добре, що сьогодні були почуті всі представники громадських організацій. І я певна, що проведення цього «круглого столу» стане ще одним кроком до нашої тісної співпраці. Від себе хочу пообіцяти, що ми жодного ветерана не відштовхнемо. А ви не забувайте, що постійно є нашими очима на місцях і про якісь потреби чи зауваження одразу повідомляйте до управління праці.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації