Вхід | Реєстрація

Стежками Чикатила

Стежками Чикатила
Поточного тижня, готуючись до відзначення Дня міста, Кобеляки чепурились. Десятки двірників вичищали вулиці та тротуари, збирали папірці та інше сміття в парках та сквериках. Та ледве не ідилічну картину псували кілька «гнидників».
Якби в Кобеляках жив знаменитий маніяк Чикатило, то йому було б де ґвалтувати і вбивати своїх жертв. Причому робив би він це прямо в центрі містечка. Для цього йому та подібним йому створені прекрасні умови.
Перший «гнидник» розташований у парку імені Богдана Хмельницького. І зветься він кафе «Молодіжне». Молодь, щоправда, туди давно не заходить. Ба, ні, заходить — для того, щоб вколоти наркотики, випити горілки чи, вибачте за натуралізм, справити нужду. Напіврозвалена будівля вже давно є аварійно небезпечною. І рано чи пізно під її обломками стане калікою або й знайде свою смерть якийсь нещасний!
Є де розгулятись в «Молодіжному» й потенційним маніякам чи збоченцям. Поряд — школа, дискотека — ще ближче.
Другий знаменитий «гнидник» розташований на тій же центральній вулиці міста. Він розмістився поряд із книжковим магазином. Недобудований об’єкт із глибоким підвалом, який заріс густим чагарником, теж є ледве не ідеальним місцем для вбивства і зґвалтування.
Питання щодо ліквідації цих двох «гнидників», які псують загальне, досить позитивне, враження від центру Кобеляк неодноразово піднімали і представники громадськості, і депутати міськради. Але результату від цих «підйомів» ніякого.
Міський голова Олександр Ісип пояснив, що міська влада не має механізмів впливу на підприємців, котрі допустили подібне неподобство. Адже ці об’єкти є приватною власністю, яка в Україні «священна і недоторкана». Між тим, у Європі підприємці за таку свою бездіяльність втомилися б штрафи платити. Так то ж у Європі! А у нас… А у нас, за словами Олександра Михайловича, влада змушена обмежуватися лише умовлянням підприємців: наведіть порядок та наведіть порядок…
Так що, будемо чекати або жертв обвалу, або появи Чикатила. Тьфу, тьфу, тьфу, хоча б не наврочити.
Хоча є поки що неофіційна позитивна інформація щодо одного «гнидника». Зараз полтавський бізнесмен, який уже вибудував у Кобеляках сучасний магазин, веде переговори із власником «довгобуду» біля книгарні. Якщо сторони «вдарять по руках», то один «гнидник» зникне і на його місці з’явиться ошатний комерційний об’єкт.

Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 липня 2010, 12:42 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації