Вхід | Реєстрація

Спорт задля здоров’я полтавців

Про хід виконання міської Програми розвитку фізичної культури і спорту за І півріччя 2010 року учасників наради поінформував начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Ігор Кислов. За цей період проведено 30 спортивних заходів та фінансово забезпечена участь 85 команд у змаганнях обласного, державного та міжнародного рівня. Нині проводяться літні навчально-тренувальні збори перед змаганнями та турнірами. Найкращим спортсменам Полтави продовжують виплату іменної стипендії міського голови по 400 гривень на місяць. Триває оздоровчий сезон у таборі «Олімпійські надії». Всього за літо планують оздоровити 350 школярів, у тому числі 239 пільговиків.
Уже другий рік поспіль дівчата з дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву №2 стали абсолютними переможцями Всеукраїнської юнацької баскетбольної ліги. Наприкінці червня на V літніх спортивних іграх України з хокею на траві збірна Полтави виборола друге місце. Відділення художньої гімнастики ДЮСШ №4 вибороло у Міжнародному турнірі «Золоте левеня» (Львів) два перших, два других та чотири третіх місць.
Міський заклад-центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» провів 36 заходів, у яких взяло участь 2338 осіб. Полтавські спортсмени-інваліди завоювали І місце у Міжнародному марафоні «Співдружність».
Серед проведеного управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту – кінноспортивне свято, третій етап чемпіонату України з картингу, чемпіонат Європи з акватлону (вперше!) тощо. Цього року планується створення чоловічої волейбольної команди вищої ліги. В місті з року в рік з врахуванням усіх уподобань культивується усе більше видів спорту. На даний час їх 45. Серед нових паркур, скелелазіння, козацький гопак, акватлон, дельтапланеризм. Лише в навчальних закладах усіма видами фізкультурно – оздоровчої роботи охоплено понад 56 тисяч молодих людей. В 6 дитячо юнацьких спортивних школах комунальної власності тренується понад 2.6 тисячі дітей.
Ігор Кислов зупинився і на проблемах: повільному поновленні матеріально-технічної бази спортивних шкіл, потребі їх ремонту.
Міський голова Андрій Матковський наголосив: нам необхідний спорт високих досягнень, але ще більше – масовий, бо це здоров’я полтавців. Тому у нас спортивних шкіл більше, ніж у багатьох інших містах. Що стосується спортивних майданчиків, то усі вони повинні мати господаря, бути закріпленими і використовуватися за призначенням – для занять дітей. Інвентаризацію спортмайданчиків виконають за три тижні.

Автор: Полтавська міська рада


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 липня 2010, 10:39 | Полтава | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації