Вхід | Реєстрація

Міфи про методи, які допомагають не сп’яніти

У народі існує багато рецептів, які нібито допомагають пити алкоголь і при цьому не п’яніти. Це вживання сала та активованого вугілля, сирих яєць і газованих напоїв.

Лікарі спростовують міфи про народні засоби проти сп’яніння.

Масло. Один з найпопулярніших міфів про те, що потрібно з’їсти шматочок масла або випити рослинну олію за пару годин до вечірки й це допоможе не сп’яніти. Вважається, що жир допоможе обволокти стінки шлунка і завадить швидкому всмоктуванню алкоголю в кров.

Масло ніяк не врятує тебе від сп’яніння, а тільки завдасть подвійного удару по підшлунковій залозі.

Трохи допомогти можуть жири з чимось у тандемі. Наприклад, трапеза з гречки, овочів і бутерброда з вершковим маслом напередодні вечірки дійсно трохи сповільнить дію алкоголю.

Активоване вугілля. Ще один міф — про прийом активованого вугілля перед застіллям. Ціль цього засобу в тому, щоб виводити з організму токсини, тому приймати його до інтоксикації немає сенсу.

Активоване вугілля варто пити після застілля, бо організму буде потрібен абсорбент.

Сире яйце. Випите сире яйце перед вечіркою дійсно допоможе трохи уповільнити процес сп’яніння. Але ось шкоди та наслідків від цього методу буде набагато більше, ніж користі.

Від сирого яйця може збунтуватися шлунок, а ще сирі яйця пити небезпечно через ризик заразитися сальмонельозом.

Підвищувати градус і запивати газованими напоями. Деякі експерти рекомендують не знижувати градус (наприклад, не пити після міцного алкоголю слабший). Але і підвищувати градус теж для організму шкідливо і неефективно.

Алкоголь викликає зневоднення, тому запивати його можна тільки нейтральними напоями. Тандем спиртного і солодкого газованого напою тільки прискорить всмоктування алкоголю і призведе до прискорення сп’яніння.

Тому змішувати улюблені коктейлі у вигляді кола + віскі — не дуже хороша ідея.

Нейтральна рідина — це звичайна вода, без підсолоджувача, газу і домішок. Алкоголь допоможе нейтралізувати лід, який часто додають у коктейлі.

А що допомагає знизити вплив алкоголю? Лікарі зазначають, що попри міфи, є способи, які дійсно допомагають уповільнити сп’яніння.

За пару годин до застілля потрібно добре поїсти, ущільнити прийом їжі крупами з низьким глікемічним індексом.

Алкоголь не повинен бути газованим і солодким. Поєднання солодкого та алкогольного зашкодить організму.

Під час застілля потрібно уникати жирної їжі, салатів з майонезом. Така їжа дасть по печінці подвійний удар.

Алкоголь не варто змішувати й погано буде і при зниженні, і при підвищенні градуса. Краще зупинитися на одному напої та не перевищувати норму.
Хоча безпечної дози алкоголю не існує, можна обійтися мінімальною шкодою. Це — 250 мл для слабкого алкоголю, 40-60 мл — для міцного.

Рухайтеся під час застілля. Якщо ви весь час будете сидіти за столом, їсти та пити, то надовго вас не вистачить.

30 серпня 2022 | Категорія: Ваше здоров'я

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації