Вхід | Реєстрація

«Це — інтенсивне нищення природи!»

«Це — інтенсивне нищення природи!»
30‑го червня у Новосанжарській райдержадміністрації відбулося засідання колегії, на якій присутні розглянули низку актуальних питань з життя району.
Спочатку члени колегії заслухали два питання, з яких доповідав начальник відділу архітектури, містобудування та житлово‑комунального господарства Олександр Дрига. Зокрема, Олександр Іванович розповів про підготовку комунальних закладів до нового опалювального сезону. У рамках цієї підготовки виникають і деякі проблеми, які потребують термінового вирішення. Так, Крутобалківська та Лелюхівська школи і досі обладнані неекономними котлами, а школа у Шовкоплясах перебуває на електроопаленні, що, за технікою безпеки, вимагає її переобладнання. Щодо закладів медицини, то серед них Олександр Дрига зосередив увагу членів колегії на амбулаторії села Великий Кобелячок, яка і деревами заросла з усіх боків, і дах має такий, що протікає. Голова РДА Сергій Шовкопляс одразу дав вказівку сільському голові Івану Царенку, щоб до 1‑го серпня проблеми амбулаторії усунули.
А медичні питання продовжила головний лікар Новосанжарської ЦРЛ Ольга Гиря. Вона говорила про проблеми та необхідне фінансування.
— У ЦРЛ потрібно завершити реконструкцію дитячого відділення, встановити систему безпечної подачі кисню та провести ремонт сходів із облаштуванням пандусу, — повідомила Ольга Василівна, — Всього ж центральній лікарні потрібно 690 тисяч гривень.
За словами головного лікаря, ще 560 тисяч потрібно на медичні заклади району. Окремо Ольга Гиря зосередила увагу присутніх сільських голів на тому, що медичні заклади Великого Кобелячка, Великої Маячки та Крутої Балки можуть не пройти акредитації через відсутність у них парових стерилізаторів. По першому питанню виступили також начальник відділу освіти Микола Таран, начальник управління з експлуатації газового господарства Григорій Перерва, начальник філії «Полтаваобленерго» Володимир Остапчук, селищний голова Андрій Река, заступник голови РДА Володимир Борт та заступник голови райради Борис Федоренко.
На початку розгляду питання другого підбили підсумки районної акції з благоустрою. Олександр Дрига продемонстрував присутнім у залі гарний ролик із позитивними прикладами. За кращий благоустрій відзначили Нові Санжари, Кунцеве, Лелюхівку, Соколову Балку, Полузір’я, Драбинівку та Руденківку. А потім прийшла черга і негативного прикладу. Членам колегії та присутнім запрошеним продемонстрували дуже сумне слайд-шоу із зображенням стихійних смітників різної величини. Смітників було багато, а розташовувалися вони на території однієї сільської ради — Нехворощанської. З приводу таких неподобаств у голови РДА були серйозні зауваження до сільського голови Юрія Любимського.
— У селі 50 чоловік медиків, 32 вчителі, працівники сільської ради — і ви не можете провести суботник і навести порядок?! — обурювався Сергій Шовкопляс. — Та кожен би по мішку виніс, і вже був би результат!
Сільському голові дали тиждень на наведення у селі ладу. А щоб додатково простимулювати нехворощан, члени колегії, підтримавши ініціативу голови РДА, вирішили провести у селі районне свято Івана Купала.
А питання сміття та смітників продовжив Володимир Борт.
— Я дослідив це питання. І можу сказати, що це — інтенсивне нищення природи! — зазначив заступник голови РДА. — За наданою сільськими головами інформацією, в районі близько 60 сміттєзвалищ. Але насправді їх набагато більше. А надана інформація у переважній більшості неповна та брехлива! Але проблема навіть не в цьому, а в тому, що існуючі звалища (нехай і несанкціоновані) не працюють! А питання сміття вирішується просто. Як, наприклад, у Старих Санжарах. На звалище ніхто сміття не вивозить. Натомість у селі є глибокий яр, там просто прірва у 40–50 метрів. От туди і сиплять! Там на 100 років вистачить. І воно собі там гниє, смердить і псує екологію.
Із цього ж питання виступив перший заступник голови РДА Володимир Тараненко. А потім члени колегії рекомендували сільським головам наслідувати приклад Руденківки, Лелюхівки та Клюсівки і також запровадити централізоване вивезення сухого сміття.
У питанні третьому начальник управління праці та соціального захисту населення Наталія Гомля розповіла присутнім про застосування єдиної технології при призначенні різних видів допомог. При цьому її виступ викликав ряд критичних зауважень з боку керівництва РДА.
Останнім питанням були актуальні для хліборобського району жнива. Вони, за словами начальника управління агропромислового розвитку Володимира Сального, в районі вже почалися.
— ТОВ ім.Шевченка вже збирає ячмінь, — повідомив Володимир Петрович, — а сьогодні почне і ТОВ «Елеватор «Чиста криниця». За доброї погоди урожай зберемо за 15 днів. Але є дві проблеми. По-перше, не в усіх виробників є місце для зберігання урожаю до підняття ціни. А по-друге, ця сама ціна на зерно продовжує лишатися низькою.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 липня 2010, 11:15 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації