Вхід | Реєстрація

У пам’ять про Касьяна

У пам’ять про Касьяна
Зранку 2 липня близько двохсот осіб зібралося поряд з приміщенням міськради для того, щоб стати свідками історичної події. У Кобеляках міська влада відкривала меморіальну дошку пам’яті основоположника методу мануальної терапії Миколи Касьяна.
Люди скупчувалися в очікуванні, всі на тротуарі не поміщалися. Більшість стояла прямо на проїжджій частині.
— Чому дорогу не перекрили? — обурюється хтось з натовпу. — Машини літають між людьми туди-сюди…
На ґанку міськради вишикувались представники міської, районної та обласної влади.
Міський голова Олександр Ісип нагадав, що відкриття меморіальної дошки — це лише один крок з багатьох у вшануванні імені славного земляка. Нині в місті вже існує вулиця Касьяна. Лишилося її жителям переробити документи. Потім він звернувся до запрошених на захід міських та селищних голів Полтавщини з проханням посприяти збору коштів на пам’ятник видатному академіку. У свою чергу голова райдержадміністрації Анатолій Таранушич зауважив, що адміністрація теж конкретно займається цією справою і наголосив, що пам’ятник Миколі Касьяну в Кобеляках неодмінно буде.
Честь зняти блакитну тканину з меморіальної дошки було надано послідовникам лікаря — Олексію Чигрину та Леоніду Руденку. Потім хвилина мовчання і квіти…
Ян Касьян подякував жителям міста, які прийшли вшанувати пам’ять його батька. Наостанок священик Григорій Момоход освятив пам’ятне місце. Віднині кожен кобелячанин чи гість міста зможе вклонитися зображенню народного лікаря.
На замовлення міської ради дошку безоплатно виготовила Світлана Мізік з Полтави.

Автор: Любов ОНИЩЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 липня 2010, 11:24 | Кобеляки |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації