Вхід | Реєстрація

Альтанка випускників. Фундамент закладено

Альтанка випускників. Фундамент закладено
Ініціатива голови Кобеляцької райради Володимира Жукова та місцевих школярів поступово втілюється в життя.
Згідно із задумом влади та молоді, Альтанка випускників, яку вже почали зводити на околиці райцентру, має стати черговою архітектурною прикрасою Кобеляк та місцем зустрічей молоді. Як завжди, на етапі втілення проекту в життя не обійшлося без проблем, а то й конфліктів. Спочатку виявилося, що земельна ділянка, вибрана для забудови, є чиєюсь приватною власністю. Та нині це непорозуміння вже залагоджене.
Житель Кобеляк Віктор Зацеркляний, який володіє цією земельною ділянкою зрештою погодився віддати її частину для потреб молоді. Зробив він це виключно із патріотичних міркувань, не взявши із забудовників грошей. Єдина вимога власника до молоді та дорослих, котрі юнацтву допомагають, — побудова водостоку, встановлення освітлення та підтримання елементарного порядку.
Депутат міськради, підприємець Олександр Бистряков, котрий активно включився у справу побудови альтанки погодився із вимогами власника землі. І впевнений, що всі вони будуть виконані. Олександр Вікторович говорить: «Проблеми для того і є, щоб їх вирішувати. А з такими «орлами» можна гори звернути. «Орлами» він називає передусім десятикласників міської школи № 2. Михайло Шевченко, Андрій Безкібальний, Сергій Бистряков, Ярослав Костиря, Роман Карабут, Родіон Фомін, Олексій Ломенко, Віктор Балась та Максим Романенко довели собі та іншим, що можуть бути патріотами рідного міста і на словах, і в реальних справах. Їх куратор Олександр Бистряков розповів, що був приємно вражений тим, як хлопці вміють трудитися і досягати поставленої мети. Із дорослих їм допомагали лише Олександр Міщенко та Юрій Горобець. Та все ж юнаки зуміли фактично власноруч залити бетонний фундамент під майбутню альтанку. Високу оцінку роботі юнаків дав навіть знаний в Кобеляцькому районі інженер-будівельник Дмитро Сахно.
Сьогодні, на думку Бистрякова, головною проблемою, яка виникає в ході будівництва, є необізнаність жителів Кобеляк із цим проектом. Олександр Вікторович говорить: «Що я, що ці школярі, ми працюємо безкоштовно. Але потрібні гроші на будматеріали, на оплату праці робітників, які зводитимуть колони і ставитимуть дах. Коли звертаємось до кобелячан за допомогою, то виявляємо, що далеко не всі знають про цей проект. Тому, користуючись нагодою, прохаю всіх справжніх патріотів міста про допомогу. Хтось зможе дати грошей, хтось допоможе будматеріалами, хтось — власною працею. Для своїх же дітей та внуків робимо».
На початку робіт орієнтовним терміном їх закінчення було названо 1 вересня 2010 року. Але це можливо лише при допомозі більшої частини міської громади.
Здати кошти на будівництво Альтанки випускників або надати іншу допомогу можна попередньо зв’язавшись із Бутко Тетяною Олександрівною за телефоном 3–11–40 або зателефонувавши в районну раду до Олександра Міщенка. Номер телефону 3–49–21.

Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 липня 2010, 12:08 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації