Вхід | Реєстрація

На вулиці Касьяна встановили глобус

На вулиці Касьяна встановили глобус
На честь дружби Кобеляк і німецького міста Зінген був установлений спеціальний пам’ятний знак. Профінансували роботи представники місцевого відділення Ротарі-клубу.
Процедурі відкриття пам’ятного знака передувало урочисте зібрання на честь приїзду німецької делегації. Воно відбулося в залі засідань районної ради. Місто-побратим Зінген представляли члени міської управи Петер Хенслер, Манфред Баслер, Зігфрід Шайбле та перекладач Валентина Ґогенштайн. Українська сторона була набагато чисельнішою. У залі, крім керівників міста та району, знаходилися медики, представники Міністерства з надзвичайних ситуацій, співробітники соціальних служб, члени Кобеляцького відділення міжнародної організації Ротарі-круб.
Із вступною промовою виступив голова Кобеляцької РДА Анатолій Таранушич. Він нагадав, що початок налагодження відносин між Кобеляками та Зінгеном датується 1990 роком. А найціннішим досягненням людей, які займалися цією справою, є виникнення дружніх стосунків між колись ворогуючими народами.
Міський голова Олександр Ісип оголосив про відкриття в Кобеляках пам’ятного знака на честь дружби двох міст та підрозділів Ротарі-клубу.
Від імені німецької делегації виступав Петер Хенслер. Він зачитав листа, якого передав кобелячанам відомий громадський діяч, ініціатор відновлення дружніх стосунків між двома народами Вільгельм Вайбель. Згадав Петер Хенслер і про двох українців, які активно пропагували українсько-німецьку дружбу, але передчасно пішли із життя. Це — Володимир Огійчук та Олена Данилюк.
А депутат районної ради Володимир Чернявський під час свого виступу високо оцінив внесок журналістів Людмили Овдієнко та Василя Котляра у покращення українсько-німецьких відносин. Закінчилось засідання обміном подарунками. Після цього всі присутні вийшли на вулицю і попрямували до пам’ятного знака, на той час закритого від людського ока спеціальним простирадлом. Крім офіційних осіб, подивитися на дійство зібралися кілка десятків кобелячан та гостей міста.
Знову виступили вже названі посадові особи. До загальних вітань долучився і Віктор Попруга, який нині виконує обов’язки президента кобеляцького підрозділу Ротарі-клубу. Нарешті, під оплески присутніх, з пам’ятного знака зняли простирадло. Виявилося, що він являє собою макет земної кулі. На цьому імпровізованому глобусі зафіксовані лише дві географічні назви. Це — Зінген і Кобеляки.
Та не всі присутні на урочистостях були пройняті пафосним і радісним настроєм. Дещо осторонь від загалу стояли відомі своєю опозиційністю до міської влади Валерій Коробчинський та депутат Людмила Пряхіна. Вони досить голосно висловлювали своє невдоволення тим, що пам’ятний знак відкрили без громадського обговорення. А Людмила Пряхіна навіть зробила безапеляційну заяву для ЗМІ. Вона сказала: «Коли я стану мером, то зніму цей пам’ятник».
Так що в той день на вулиці Касьяна сталося одразу дві події. І пам’ятний знак відкрили, і прізвище одного з кандидатів на посаду міського голови стало відоме.

Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації