Вхід | Реєстрація

За випиту чвертку горілки на полтавця надягли кайдани

До редакції ІА «Новини Полтавщини» звернувся полтавець, пенсіонер, полковник Збройних сил України Михайло Климко. Він розповів, що учора ввечері у Полтаві біля офісу «Полтаватрансбуд» міліцейський патруль затримав крановика Василя за те, що чоловік разом з товаришем випили чвертку горілки у громадському місці.
Найбільше Михайла Климка обурило, що на Василя, нібито без особливих причини, наділи кайданки та хотіли відвезти у наркодиспансер, а потім - до райвідділу. За словами свідків, Василь був у відчаї, плакав, боячись, що про це дізнаються на роботі. Він визнав свою провину, підтвердив, що справді випив.
«Він не перечив діям правоохоронців - мовчазливо сидів, підкорившись», - говорить Михайло Климко та додає: «Міліціонери викликали підмогу - близько 20 осіб. Намагалися забрати пана Василя у наркодиспансер. Люди оточили його і сказали, що не віддадуть. Свідки готові були підписатися, що чоловіки дійсно випили, але порядок не порушували, тож одягати кайданки немає за що. Я просив працівників міліції скласти протокол на місці, щоб підписалися свідки, і не вести його у райвідділ». До порозуміння дійшли близько 23:00. Працівники міліції склали протокол про вживання Василем спиртних напоїв. «Я особисто підписав пояснення, де підтвердив, що Василь був напідпитку, зазначивши і про адмінпорушення правоохоронця (той, стоячи поряд з людьми, палив), і що кайданки на чоловіка одягли нізащо. Складається враження, що люди шукають захисту від міліції», - розповів Михайло Климко.
Чи дійсно на полтавця без причини вдягли кайданки Новини Полтавщини запитали у начальника відділу зв'язків з громадськістю Юрія Сулаєва. Він підтвердив, що факт складання протоколу за адміністративне порушення був. «Патруль зробив зауваження чоловіку. Він почав тікати. Тоді правоохоронці його наздогнали. Щоб запобігти повторній спробі втекти, надягли на нього кайданки. Це профілактичний захід. До того ж ми не знаємо що цей чоловік може зробити, коли вип'є чвертку горілки», - сказав Юрій Сулаєв.
Також він висловив здивування: чому громадяни у даному випадку стоять на боці порушника закону а не тих, хто їх захищає. «Міліціонер має право доставити порушника закону у райвідділ для з'ясування його особи, якщо у нього при собі немає паспорта. Адже назватися можна ким завгодно і тоді з чим завгодно погодитися, а хто платитиме штраф? До того ж, якщо міліція не виконуватиме своїх обов'язків, то нас звинуватять у непрофесійності, байдужості», - сказав Юрій Сулаєв та додав, що фіксація стану алкогольного сп'яніння у наркодиспансері є обов'язковою процедурою, адже порушник може все заперечувати у судді.

До речі, за третє порушення ст. 178 ККУ - розпиття спиртних напоїв і появу у нетверезому стані у громадських місцях (саме це інкримінують Василю) передбачено штраф до 136 грн., виправні роботи до 2 місяців чи адміністративний арешт до 15 діб.
Саме від такого покарання, за словами Юрія Сулаєва, і тікав правопорушник.

Автор: poltavanews.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 липня 2010, 17:00 | Полтава |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації