Вхід | Реєстрація

У Кременчуці знову «прикрили» підпільний цех виготовлення недоброякісного сиру

У Кременчуці знову «прикрили» підпільний цех виготовлення недоброякісного сиру
На вихідних працівники Кременчуцького міського управління міліції виявили на окраїні міста підпільний цех, де незаконно виготовляли сир. Історія з вищевказаним цехом тягнеться з квітня місяця 2009 року, саме тоді відносно власниці цього товариства з обмеженою відповідальністю збиралися матеріали для порушення кримінальної справи, але висновки експертиз, проведені санітарно-епідеміологічною станцією показали, що рівні шкідливих речовин не перевищували допустимі норми, окрім копченого сиру «косичка», де був завищений рівень вмісту свинцю.
Діючий кримінальний кодекс передбачає порушення кримінальної справи за ст. 227 лише в тому випадку коли випуск на товарний ринок недоброякісної продукції вчинено у великих розмірах (мається на увазі 300 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, це близько 90 тисяч гривень).
Тож, за результатами першої перевірки у порушенні кримінальної справи було відмовлено.
На той час власники товариства 6 місяців припинили свою діяльність, щоправда формально, насправді ж цех і надалі працював. Саме цей факт став відомим працівникам відділу державної служби боротьби з економічною злочинністю Кременчуцького міського управління міліції.
Основною фігуранткою у справі знову ж таки стала 41-річна Ольга, мешканка міста Кременчука, яка не маючи відповідних документів, організувала виробництво кисломолочної продукції, а саме декількох різновидів сиру. При цьому жінка незаконно використовувала різні товарні знаки, які на товариство не були запатентовані. На разі є інформація, що фірма використовувала товарний знак приватного підприємця з Івано-Франківської області . Та й це не все, адже умови, у яких виготовлялися сири просто жахливі – повна антисанітарія, сморід, бруд. Сама ж підозрювана від будь-яких пояснень щодо своєї діяльності відмовилась.
Працівниками міліції на сьогодні зібрано усі відповідні документи, з місця події вилучено та направлено на експертне дослідження 310 кілограм готової продукції на загальну суму близько 10 тисяч гривень.
По факту вирішується питання про порушення кримінальної справи за ст.. 229 Кримінального кодексу України «незаконне використання знаку для товарів» та 227 Кримінального кодексу України «випуск та реалізація недоброякісної продукції».


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 листопада 2009, 17:19 | Кременчук | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації