Вхід | Реєстрація

У Полтаві триває масштабний пошив засобів індивідуального захисту населення

180 тисяч марлевих пов'язок планують пошити у місті силами профільних підприємств та освітян. Останні на сьогодні виготовили більше 5 тисяч масок. Серед лідерів з пошиття захисних пов'язок – і Палац дитячої та юнацької творчості.
Більше 2 тисяч вихованців Палацу дитячої та юнацької творчості нині на карантинних канікулах. Викладачі ж закладу трудову діяльність продовжують, вони долучились до пошиву захисних марлевих пов'язок. До поставленого завдання тут підійшли водночас і творчо, і економно.
Валентина Дрозд, директор ПДЮТ:
- Працівники палацу - люди творчі, тому коли ми отримали завдання, ми прийшли до того, що потрібно якомога економніше використовувати. Ми змогли використати ті тканини, ті лоскути, які були у нас.
Таким чином, пояснюють, використовують на 1 пов'язку не 25, а 15 сантиметрів марлі, до того ж, переконують: тканинні зав'язки набагато міцніші. За день у Палаці дитячої та юнацької творчості шиють в середньому 100 засобів індивідуального захисту за конвеєрним принципом – розкрій марлі, складання, прасування зав'язок, шиття. І в останньому пункті – теж неординарність. Серед швачок-жінок – чоловік – керівник гуртка авіамоделювання Валерій Єфанов.
Переконує: робота швачки для нього не нова – він навчився цьому ще в дитинстві. Загалом же у місті силами освітян на видані майже 2 км марлі пошито вже більше 5 тисяч масок.
А на виробничо-швейному об'єднанні «Мрія» з початку тижня встигли пошити вже 20 тисяч марлевих пов'язок. Тут у справжньому велетенському цеху робота просто кипить – близько 20-ти швачок за конвеєрним принципом виконують замовлення міста. Розповідають: з оголошенням епідемії почали надходити замовлення і від підприємств, і від інших установ. У «Мрію» доставили 3 рулони марлі, з кожного, розповідають, виходить десь по 8-8,5 тисяч пов'язок. Переконують: все роблять за медичними стандартами: 4 шари марлі, розмір пов'язки 20 на 12 плюз зав'язки. До речі, до останніх – тут своєрідний підхід: економія та практичність в одному. Більша частина вже виготовлених масок – з кольоровою тасьмою. Остання, розповідають, збереглась на підприємстві ще з радянських часів. Однак, і її може не вистачити, тому вирішили залучити до роботи шнуров'язальну машину. Шнурок, кажуть на підприємстві, більш практичний у використанні, особливо, якщо маску потрібно часто знімати та одягати. То того ж і тут є економія: шнурок – власного вирбництва, а тасьму в разі необхідності потрібно буде купувати за ціною 70 копійок за метр. З однієї пов'язки (за саму роботу) підприємство отримує 50 копійок.

Аби не допустити виникнення епідемії грипу та гострих респіраторних захворювань, розповсюдження захворюваності серед учасників навчально-виховного процесу, на виконання постанови Кабінету Міністрів України та наказу головного управління освіти і науки обласної державної адміністрації, міський голова Андрій Матковський підписав розпорядження про тимчасове призупинення занять у загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладах міста з 9 по 20 листопада 2009 року, що означає продовження канікул на два тижня. Це була інформація прес-служби міської ради.

Автор: www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Полтава |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації