Вхід | Реєстрація

«Водоканал» — «на чисту воду»!

Ще два роки тому я піднімала питання про роботу ККП «Водоканал», була створена депутатська комісія, яка мала б розглянути проблемні питання, але…
Скільки розмов велося про встановлення лічильників на свердловинах, про необґрунтовані тарифи. От, наприклад, води не вистачає тому, що не справляються насоси з її подачею, а у підприємства не вистачає коштів на нові насоси, хоча коштує насос усього 4–5 тис.грн.. Тепер питання: чому ККП «Водоканал» продаючи, може, вдвічі більше води ніж, наприклад, у січні, терпить збитки? Більше продав, більше заробив — так повинно бути. У свій час не обраховані втрати води сягали 50 %, при нормативі не більше 30 %, пояснювали це аварійним станом мереж. Потім, після проведених перевірок, актів і штрафів, ці втрати почали складати вже 19 %. Думаєте, за рахунок ремонту мереж? Підніміть звіти і почитайте, скільки мереж відремонтовано. Виходить так, що тоді «Водоканал» нас з вами більше дурив і, можливо, мав більші резерви. Резерви і простір для шахрайства створювали і завищені норми споживання. Скарги на нереальні норми призвели до того, що люди в багатоповерхівках поставили лічильники і почали сплачувати за реально спожиту воду, а прибутки зменшилися. Але скільки тієї води споживають у багатоповерхівках? Основні споживачі — поливальники, і їм би в першу чергу потрібно було встановлювати лічильники, навіть безкоштовно, за бюджетні кошти, наприклад, замість сцени європейського зразка. Знаю, що багатьом такий підхід не сподобається, але так справедливо. Використовуєш воду — плати. А якщо використовуєш надто багато, наприклад, більше десяти кубів на людину, плати дорожче. Так роблять і газова служба, і енергетики для пільгових категорій населення, і нікого це не обурює. Невже тут потрібно багато розуму чи знань, чи академічна освіта? Скажете, яка для цього підстава? Та звичайна: прийняли відповідне рішення виконкому чи сесії — і до дії. Міськрада разом з виконкомом приймають безліч протиправних рішень, і ніякі прокурори їм не указ. А моя пропозиція є цілком законною, хоча б тому, що закон взагалі забороняє використовувати питну воду для поливу, але ж я — не з Марса і розумію реалії життя. А то проводимо день міста — тут і спонсори, і бюджет, а на насоси немає. А воно якось неетично і негігієнічно ходити на свято у невипраних блузці чи штанях. Ну коли ж ми станемо нормальними людьми? Коли будемо називати речі своїми іменами і рахувати, що 2 х2=4, а не так, як кому потрібно?!
До речі, коли встановлювали нову водонапірну башту по вул.Дружби, я піднімала питання про її якість і відповідність санітарним нормам. Хто відгукнувся? А зараз виникла проблема.

Автор: Депутат міськради Людмила Пряхіна


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 липня 2010, 13:45 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації