Вхід | Реєстрація

«Газовик» виграє кубок Авдєєва

«Газовик» виграє кубок Авдєєва
13‑го липня на центральному стадіоні Нових Санжар у п’ятий раз розіграли кубок пам’яті Костянтина Авдєєва.
Традиційно у матчі за цей трофей мали зійтися дві новосанжарські команди — «Газовик» та «Сила ради». Саме за останніх (які в той час ще звалися «Зв’язківцем») і виступав у свій час Костя.
Перед початком зустрічі до гравців команд-суперників звернувся голова районної ради ФСТ «Колос» Віктор Рибалко. Він, зокрема, нагадав, що матч все ж таки носить більш товариський характер, а тому прохав футболістів обійтися без грубощів та показати гарний футбол. І, звичайно, присвятити цю гру пам’яті Кості.
У першому таймі із красивим футболом краще виходило у «Сили ради». Її гравці гостріше атакували і взагалі уміліше розпоряджалися м’ячем. І їх перевага незабаром логічно вилилася у забитий гол. Це нападник команди Андрій Чумак скористався помилкою захисту «Газовика», вийшов сам на сам із воротарем, спокійно обіграв його і закотив м’яча до порожніх воріт — 1:0. Після забитого м’яча «Сила ради» не заспокоїлась і мала ще кілька моментів для збільшення переваги в рахунку. «Газовик» зрідка відповідав гострими контратаками, але до перерви рахунок більше не змінився.
Забитий гол глядачі побачили одразу після перепочинку між таймами. Це Олександр Кириленко отримав м’яч після чергової обрізки захисту «газовиків» і вміло реалізував вихід сам на сам ударом у дальній кут. 2:0 — на користь «Сили ради». Здалося, що у матчі все вирішено. Адже «Сила ради» продовжувала створювати небезпечні моменти, маючи кілька чудових шансів для третього голу. А футболістам «Газовика» ще й не щастило. Так, їх півзахисник Едуард Дубина чудовим ударом перевірив на міцність штангу воріт суперника. Люб’язно відповів і форвард «Сили ради» Роман Неберя, який потужним ударом поцілив у поперечину.
До фінального свистка лишалося хвилин десять, коли «Газовик» раптом зумів переломити гру. Можливо, причиною цьому стало вилучення нападника «газовиків» Михайла Коби. Удесятьох футболісти у зеленій формі заграли навіть краще. І ось, після помилки захисників, форвард «Газовика» Віталій Гарець невідпорним ударом у дальній кут відігрує один м’яч. А ще за якусь хвилину суддя зустрічі Віталій Баранович призначає пенальті у ворота «Сили ради». Едуард Дубина був точним, і рахунок став рівним — 2:2. «Газовик», дивом врятувавшись від поразки, із чудовим настроєм підійшов до серії післяматчових пенальті. У «газовиків» не зумів забити лише Артем Гулько, із ударом якого впорався кіпер «Сили ради» Тарас Козловський. Але справжнім героєм став не він, а юний воротар Владислав Саєнко, який того дня захищав ворота «Газовика». Він зумів відбити удари Володимира Чумака та Артура Бурі і приніс своїй команді перемогу в серії пенальті — 4:3. І «Газовик» вперше виграє почесний кубок, який за хвилину Віталій Гарець отримав із рук Віктора Рибалка. Але для фото на згадку разом із кубком вийшли обидві команди. Як взагалі-то і має бути після товариської гри.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації