Вхід | Реєстрація

Дорога вимагає дисципліни

Дорога вимагає дисципліни
Станом за шість місяців 2010 року на території обслуговування Кобеляцької роти ДПС зареєстровано 22 дорожньо-транспортні пригоди з потерпілими та смертельно травмованими, загинуло вісім осіб та сорок дві людини травмовано. За аналогічний період 2009 року було зареєстровано 30 ДТП, в яких 19 осіб загинуло, а 34 отримали тілесні ушкодження.
Основними причинами цих пригод є: перевищення швидкості — 27,2%, виїзд на смугу зустрічного руху — 54,5%, проїзд перехресть — 4,4%, порушення правил маневрування — 4,5%.
Найбільший ріст ДТП спостерігається в вівторок та п’ятницю в період часу з 12.00 до 20.00. Аварійно небезпечні ділянки дороги 16–18, 30, 52, 63, 97 кілометри автодороги Полтава-Олександрія, 120–122 кілометри автодороги Дніпропетровськ-Царичанка-Кобеляки-Решетилівка та 185–187, 265 кілометри автодороги Бориспіль-Дніпропетровськ-Запоріжжя.
Саме в п’ятницю, 02.07.2010 року, близько 16.30 на 18 кілометрі автодороги Полтава-Олександрія водій автомобіля ДЕУ Ланос, рухаючись у напрямку Полтави, виїхав на смугу зустрічного руху і допустив зіткнення з автомобілем ДЕУ Супер Салон, який рухався в зустрічному напрямку. У результаті зіткнення 5 чоловік отримали тілесні ушкодження та були доставлені в Новосанжарську ЦРЛ, двоє з них — у тяжкому стані.
Користуючись нагодою, звертаємося до всіх учасників дорожнього руху: будь-які відхилення від положень Правил можуть призвести до дорожньо-транспортних подій, нанесення збитку майну, шкоди здоров’ю людей і навіть до людських жертв. Щоб уникнути цих наслідків, необхідно точно виконувати вимоги Правил. Знання Правил є обов’язковим для кожного учасника дорожнього руху, а чітке виконання їх положень сприяє взаємній довірі і повазі, безпечному співіснуванню на дорозі всіх учасників дорожнього руху. Незнання Правил дорожнього руху не звільняє від відповідальності за їх порушення.

Автор: Олександр Пасько, командир 1‑го взводу Кобеляцької роти ДПС


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 липня 2010, 14:03 | Кобеляки | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації