Вхід | Реєстрація

Лелюхівська молодь шукає підтримки

Лелюхівська молодь шукає підтримки
У свій час ініціативні представники молоді села Лелюхівка взялися за облаштування сільського пляжу. І впоралися практично своїми силами. Тепер їм знадобилася допомога з боку влади.
— Колись у нас в селі було два пляжі, — розповідає один із активістів — лелюхівчанин Андрій Кобилко, — Потім вони позаростали. І от у 2007‑му році ми вирішили відновити один із них.
Своїми силами Андрій, його односельці Вадим Коба, Михайло Рудковский та інші розчистили пляж, повиривали бур’яни та очерет. Установили неподалік річки два стареньких дерев’яних «грибки». А щоб не відставати від Нових Санжар, на пляжі облаштували і майданчик для пляжного волейболу.
— Ми самі знайшли стовпчики, купили і повісили сітку, — продовжує Андрій Кобилко, — у нафторозвідці випросили старих скатів, обгородили ними територію пляжу, аби не можна було заїхати автомобілями. Сільський голова Віталій Рой поміг трубами, з яких ми зробили шлагбаум і ним перекрили в’їзд.
Уже в 2009‑му році на пляжі знову своїми силами поставили три нових «грибки» із столиками (дошки надав місцевий підприємець Ткаченко). Сільська рада допомогла двома мангалами для шашлику. І територія біля пляжу взагалі набула досить презентабельного вигляду.
— Але допомоги від сільської ради було небагато, — говорить Андрій Кобилко. — Волейбольна сітка висіла, аж поки не струхла. Скільки ми не просили — нічого. І лише нещодавно, на свято Івана Купала, сільський голова придбав нам сітку та волейбольний м’яч.
Але найбільше турбувало одного з активістів не це.
— Зараз нас найбільше хвилює прибережна зона, — говорить Андрій. — Скільки сюди піску не завозь, а воно все заростає травою. Було б добре, якби бульдозером зняти верхній шар ґрунту по периметру пляжу. А вже потім засипати піском. І дітям було б де гратися, і купатися було б приємніше. Ми зверталися із цією проблемою до сільської ради, але там відповіли, що грошей на це немає. Але ж ми не для себе просимо, а для благоустрою пляжу!
За словами Андрія Кобилка, не дочекавшись допомоги від сільської ради, він із товаришами вирішив написати листа до районної ради та райдержадміністрації із сподіванням, що хоч там ініціативу підтримають і допоможуть.
А ми поцікавились думкою щодо благоустрою пляжу у сільського голови Віталія Роя.
— Я не вважаю, що там є потреба знімати верхній шар ґрунту, — відповів Віталій Дмитрович. — Навіть якщо це зробити, трава все одно ростиме. А якщо зняти ґрунт, його потім треба вивезти, а це все кошти. Ми і так туди пісочок завозимо, діткам є де погратися. Щодо благоустрою пляжу взагалі, то сільська рада теж немало для цього робить. Ми поставили там причіп для сміття, наші працівники регулярно обкошують та прибирають територію.
Отже, сільський голова свою позицію не змінив. Але молоді активісти від ідеї облаштувати прибережну зону не відмовилися. Можливо, їх підтримають більш високі гілки влади? Адже нова влада питанню чистоти та благоустрою відводить чи не найперше місце.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 липня 2010, 14:25 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації