Вхід | Реєстрація

Козаку підправлять вус

Козаку підправлять вус
Напередодні дня міста у парку Б. Хмельницького з’явилась красива лавка з дерева. Але вже наступного тижня її хтось понівечив.
Добродійними вчинками Міжнародна академія козацтва у Кобеляцькому районі на чолі з Артемом Письмаком проявляє себе давно. Члени цієї організації безкорисно то дах дитсадка почистять від снігу, то дитячий майданчик відремонтують… А цього разу взагалі байдужих до їх вчинку не залишилось.
Назвати «лавкою» цю композицію з дерева досить важко. Два козака, дві шаблі та кухоль пива оздоблюють її і притягують до себе погляд перехожих. Тільки ставай та милуйся. А можна сісти поряд з козаками і насолоджуватися природою в парку. Встановлювали лавку 10 членів організації. Вони не приурочували цю роботу жодним пафосним датам: просто було бажання, от і реалізували його.
Однак не минуло й тижня, як козаку відламали вус.
Вікторія Чорна, одна із тих, хто встановлювали лавку, прокоментувала вчинок недоброзичливця.
— Одразу була думка: от “… (нецензурна лексика)”! Ну як так можна, ми стараємось, робимо, а люди-вандали нищать. Ну добре, сталось так, відламав хтось той вус, ну він же не металевий. Можна було піти у найближчий магазин, купити супер клей і приклеїти його або хоча б покласти на видному місці, ми б цю роботу самі зробили. Але ж  відірвати розуму вистачає, а на інше — ні. Але згодом ми змирились з цим. Маємо на меті продовжити алейку таких лавок. І сподіваємось, що колись наш кобеляцький народ зрозуміє, що це ж усе для них, для нашого міста!
— Нічого страшного, майстер переглянув і сказав, що вдосконалить, — говорить Артем Письмак. — Змайстрував цю лавку на наше прохання місцевий умілець Олександр Сабадирь. Він роботу виконував безкоштовно, а матеріали ми діставали. Тож майстер підправить вус, і все буде гаразд. Нещодавно ми спілкувалися з головою міськради Олександром Ісипом. Він підтримав наш проект окультурення передньої частини парку. Тому це — тільки початок.

Автор: Любов ОНИЩЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 липня 2010, 14:32 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації