Вхід | Реєстрація

«І ти правий! І ти!»

9‑го липня в управлінні праці та соціального захисту населення Новосанжарського району відбувся круглий стіл. Цього разу представники влади, ветеранських та громадських організацій обговорювали районні Програми соціального захисту та шукали шляхи порозуміння.
Спочатку заступник начальника УПСЗН Микола Плахотнік ознайомив учасників круглого столу із трьома діючими в районі соціальними Програмами. Це — програма соціального захисту інвалідів, ветеранів, пенсіонерів; програма соціального захисту «чорнобильців» та програма з проведення року ветеранів Великої Вітчизняної війни. Більш детально на інформації про ці програми зупинились спеціалісти управління праці Володимир Кольба та Світлана Жорняк.
Після цього присутні представники громадських організацій району могли висловити свою думку стосовно цих програм.
— Ми не отримали жодної копійки по цій програмі! — повідомив Микола Панченко, голова ради ветеранів району, — А для чого ж її тоді затверджувати?! Ми живемо лише за рахунок спонсорів та підприємців! І ще багато говорять про районний музей, але його і досі немає!
— Не все упирається в кошти! — долучився до обговорення голова районної організації інвалідів «Клото» Михайло Шуліпа. — Так, без фінансування жодна програма не працюватиме. Але іноді не треба грошей — потрібна добра воля! А її часто і не вистачає.
Голова районної організації воїнів‑інтернаціоналістів Михайло Коркішко мав свої зауваження щодо відповідної соціальної програми:
— Програма хороша. Але якщо вона не виконується, відповідальності ніхто не несе. Тому існують великі претензії до держави.
Своїми думками та пропозиціями із учасниками зібрання поділилися і гості з області — голова обласної організації інвалідів Сергій Чумак та заступник голови обласної організації чорнобильців Микола Дибін. Критичні зауваження з приводу невиконання різних соціальних програм висловлювали представники ветеранів Марія Співак, Євген Гладун, Володимир Косяк.
Депутат районної ради, голова постійної комісії з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення Тетяна Дем’яненко подякувала присутнім за критику тих пунктів програми, які не виконуються, і пообіцяла, що разом із колегами-депутатами буде намагатись вирішувати всі проблемні питання.
Багато часу забрало обговорення необхідності створення у районі будинку для престарілих. Ветеран Лідія Яценко наголошувала на потрібності цього закладу. А от начальник управління праці Наталія Гомля мала іншу думку.
— Відкриття будинку-інтернату потребує серйозного економічного обґрунтування, — зазначила Наталія Григорівна, — два роки тому це коштувало б нам 2 мільйони 800 тисяч гривень, зараз — напевно, ще більше. Чи виправданими будуть такі витрати?
Заступник голови РДА Володимир Левицький, уважно вислухавши всіх виступаючих, зробив із почутого свої висновки і підсумував усе викладене у своїй промові. А для початку пригадав давню християнську притчу.
— І ти правий, і ти. І ти теж. Кожен з вас, висловлюючи зауваження, мав рацію, — погодився Володимир Іванович. — Але давайте згадаємо, що всього у районі зараз діє близько 40 різних програм. А ми обговорюємо зараз лише 3 з них. І ми постійно повинні доводити депутатам, що фінансування найбільше потребує та чи інша програма. Адже, зрозуміло, що на виконання усіх пунктів діючих програм коштів немає і не буде. Треба вміти визначати пріоритети.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 липня 2010, 18:12 | Нові Cанжари | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації