Вхід | Реєстрація

«Ми проти переробки г…на у нашому селі!»

«Ми проти переробки г…на у нашому селі!»
8‑го липня відбулася чергова сесія Руденківської сільської ради. На ній місцеві депутати вкотре висловили протест проти існування в селі підприємства з переробки відходів.
На сесію прибув Віктор Кузьменко — головний інженер проектної організації, яка займається переобладнанням існуючого підприємства, яке належить ПП «Маріїч». Віктор Петрович мав переконати сільських депутатів у необхідності підтримати ідею цього переобладнання і затвердити на сесії відповідну заяву про наміри.
— До нас звернувся власник цього підприємства. І ми вже вивчили це питання, — розпочав Віктор Кузьменко. — На базі підприємства ми можемо створити міні-олійницю, цех з виробництва крупи та муки і паралельно облаштувати переробку фузу. Ми провели всі розрахунки і їх результати відвезли просто до головного санітарного лікаря України. Можу вам сказати, що з цих розрахунків видно, що після відповідного переобладнання перевищення допустимих норм викидів не буде. Я, в свою чергу, вам гарантую, що замовник виконає всі наші рекомендації, і підприємство буде доведене до того рівня, коли не буде вам чимось загрожувати.
Зовні дуже переконлива промова головного інженера, схоже, зовсім не пройняла депутатів. На це в них були доволі обґрунтовані причини.
— Ми не проти функціонування в селі олійниці чи цеху з виробництва крупи, — висловив загальну думку депутат Володимир Дев’ятко, — але ми проти того, щоб у центрі села велася переробка відходів! І нам, до речі, ніхто не сказав — а куди дінуться 700 тонн відходів цієї переробки?!
— Їх відвозитимуть на спе­ціальні заво­ди, — пос­пі­­шив із відпо­віддю Віктор Кузьменко. — Така переробка, зокрема, є у народного депутата Веревського. І вони існують чи не при кожному маслопереробному виробництві.
Але згадка про народного обранця чомусь теж не вплинула на «несвідомих» депутатів. Вони вперто відмовлялися повірити у «ко­рис­ність» переробки фузу в їх­ньому селі. Чим неабияк засмутили проектанта. Настільки, що він почав оперувати досить цікавими «термінами».
— До нас звернулася людина, яка вирішила більше не робити г… на, а зробити все по закону, — емоційно пояснював Віктор Петрович. — А ви не даєте їй шансу виправитися! Ви зрозумійте, що вона до нас звернулася лише тому, що їй наступила ж… па! І вона зрозуміла, що без переобладнання виробництво функціонувати не зможе!
— Щоб ви там не говорили, а ми вже цьому власнику не віримо, — стояв на своєму Володимир Дев’ятко. — Краще не відкривати це виробництво, ніж потім ламати голову, як його закривати!
— Як взагалі можна в одному підприємстві звести докупи виробництво олії та крупи і переробку відходів? — поцікавився інший депутат — Олександр Зайцев. — І як це ви вже розрахували, що перевищення норми не буде?
— А ви що — розумніші за головного санітарного лікаря України?! — вже просто вигукнув Віктор Кузьменко, — Якщо депутати не дадуть нам дозволу, ми все одно переобладнаємо підприємство, а дозвіл отримаємо через суд! (За словами проектанта, дозвіл депутатів сільської ради був номінальним. І проектна організація цілком могла б обійтися без нього. — Авт.).
— Головний санітарний лікар далеко. І його діти цими відходами не труяться, — спокійно відповів Володимир Дев’ятко, — а підприємство це і зараз працює без усіляких дозволів. І ніхто його не може закрити.
— Та зараз ніхто не має права працювати! — знову перейшов на підвищений тон Віктор Кузьменко, — І це ваше право боротися із незаконним виробництвом! Хоч «їжаків» там понаставляйте!
Обговорення питання заходило у глухий кут. Депутати не приймали аргументів проектанта, а той, в свою чергу, не хотів чути депутатів. Тому суперечку припинив сільський голова Сергій Головко.
— Ми не хочемо, щоб у нашому селі велася переробка «гімна», як ви щойно самі це назвали, — категорично висловився Сергій Іванович. — Якщо ви говорите, що отримаєте погодження через суд — будь ласка! Але ми вам його не дамо!
Слова сільського голови повністю підтвердила процедура голосування: усі депутати проголосували «проти».
— Ви праві в усьому, — кинув, виходячи, Віктор Кузьменко, — але сьогодні ви не дали людині шансу на виправлення!
Депутати не лише не дали узаконити існування в селі шкідливого підприємства. У наступному питанні вони вирішили надіслати листи у всі можливі інстанції з проханням таки припинити незаконне функціонування підприємства ПП «Маріїч». Адже поки депутати на сесії розглядали можливість його переобладнання, на підприємстві спокійно собі розвантажувались фури із відходами. Без будь-якого дозволу…

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 липня 2010, 18:14 | Нові Cанжари | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації