Вхід | Реєстрація

День села в Чорбівці минув весело і без ексцесів

День села в Чорбівці минув весело і без ексцесів
У неділю в селі грали у футбол, ловили на вулицях дівчат і танцювали під спів Тетяни Садохіної
Уже зранку чорбівський люд потягся до сільського стадіону. Там мав відбутися футбольний турнір, присвячений Дню села. Крім місцевої футбольної команди на спортивний майданчик вийшли футболісти кобеляцького «Будескпресу» та Сухинівки. Завітали до Чорбівки і спортсмени із сусіднього Козельщинського району. Кольори сусідів захищали футболісти із села Рибалки. У першому поєдинку зійшлися команди із Чорбівки та Сухинівки. Господарі перемогли із рахунком 1:0. У другому матчі сильнішого визначали рибалчани та кобелячани. Більш іменитий і укомплектований сильними молодими гравцями «Будекспрес» переміг із рахунком 3:1. Згідно з регламентом турніру, переможці матчів повинні були грати за «золото», переможені визначали «бронзового» призера. У матчі за третє місце основний час поєдинку закінчився внічию. Довелося пробивати післяматчеві пенальті. Героєм серії одинадцятиметрових штрафних ударів став воротар Сухинівки Ігор Онищенко. Він відбив три удари і цим приніс своїй команді третє місце, а собі — звання кращого воротаря турніру.
У фінальному матчі спочатку ініціативою заволоділи гравці «Будекспресу». Та після того, як суддя вилучив з поля їх футболіста, кобелячанам довелося більше думати про оборону. У чорбівців же ніби відкрилося «друге дихання». Вони, забувши про втому, атакували ворота суперників. Рахунок на той час був 2:1 на користь «Будекспресу», і чорбівці будь-що намагалися відігратися і вирішити долю поєдинку в серії пенальті. Йшла остання хвилина гри. Команда Чорбівки отримала право на кутовий. Головний суддя, він же організатор турніру, Віктор Труш уже навіть попередив суперників, що через хвилину дасть фінальний свисток. І цього часу спортсменам із Чорбівки вистачило. Після подачі кутового сталася серія рикошетів і м’яч незрозуміло від кого таки залетів у ворота «Будекспресу». 2:2 і серія пенальті. У цій своєрідній футбольній лотереї Фортуна посміхнулася «Будекспресу». Кобеляцька команда стала переможцем, господарі — другі.
По закінченні матчу відбулося нагородження команд. Усі колективи отримали кубки і грошові призи. Кращим бомбардиром турніру став Валентин Ломаков із «Будекспресу», кращим гравцем визнали Миколу Калюжного із Чорбівки. Головним спонсором турніру виступило «СТОВ «Здобуток» (директор Микола Сердюк). Після закінчення змагань на футбольне поле вийшли діти. Вони не грали у футбол, вони змагалися у різних веселих вікторинах. У ході однієї із них хлопцям було поставлене завдання знайти і принести у визначене місце якомога більше дівчат. Учасники конкурсу буквального по дворах виловлювали представниць прекрасної статі. А потім уже дівчата мали якомога екстравагантніше одягти своїх ровесників. Що тільки не робили конкурсантки, щоб перемогти — навіть пляжні капці на вуха моделям чіпляли. А дорослі в цей час грали в карти та шахи і потихеньку починали частуватися шашликом та прохолодними і, навпаки, «гарячими» напоями.
Апогеєм святкового дійства став виступ знаменитої чорбівчанки, Заслуженої артистки України Тетяни Садохіної. Під її спів танцювали не лише земляки. На святкове дійство у Чорбівку з’їхався люд і з Біликів, і з Куст-Кущів, і з Червоних Квітів та Іванівки. Після концерту розпочалася дискотека. Танці тривали до другої години ночі, коли дощ і втома таки примусили громаду розійтися по домівках. Цікаво, що під час багатогодинного дійства не було зафіксовано жодного ексцесу, пов’язаного із порушенням громадського порядку.

Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 липня 2010, 18:47 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації