Вхід | Реєстрація

Кримінальні канікули

Минулого тижня у Новосанжарському районі «відзначилися» юні злочинці. Дівчина під час крадіжки зуміла пройти через зачинені двері, а хлопець у досить оригінальний спосіб переховував викрадений мотоцикл.
1‑го липня до чергової частини Новосанжарського РВ звернулася жителька села Соколова Балка. Вона повідомила, що невідома особа з її будинку викрала гроші у сумі 900 гривень. При цьому обставини скоєння злочину були досить дивними. Адже гроші зникли із зачиненого будинку і ніяких слідів злому на дверях чи вікнах не було. Як же злодій зумів проникнути досередини і потім зникнути із вкраденими грошима? Відповідь на це питання і мали з’ясувати новосанжарські правоохоронці.
Після низки оперативно-розшукових заходів у поле зору міліціонерів потрапила 14‑річна Аня — сусідка потерпілої жінки. Вона разом із батьками жила якраз навпроти будинку, з якого у досить дивний спосіб зникли гроші. Хоча, поспілкувавшись із дівчиною, охоронці правопорядку зрозуміли, що нічого надзвичайного при здійсненні крадіжки не сталося.
— Оскільки дівчина жила навпроти потерпілої, то вона частенько бачила, як та зачиняє двері та куди ховає ключа від будинку, — розповідає начальник Новосанжарського РВ Сергій Махно. — І от одного дня дівчина дочекалась, доки сусідка пішла у справах. Потім зайшла на подвір’я, знайшла ключ і проникла до будинку. Там вона зуміла відшукати 900 гривень і разом із ними швидко зникла. При цьому будинок знову зачинила, а ключ поклала на місце.
Коли новосанжарські правоохоронці затримали Аню, то у неї вилучили лише 415 гривень. Решту вона вже встигла витратити. Чи розкаялась вона у вчиненому — хтозна, лише відомо, що проти дівчини порушили кримінальну справу за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України.

***

12‑го липня до новосанжарських правоохоронців звернулась старенька мешканка тієї ж Соколової Балки. Вона повідомила, що хтось викрав із гаража на її подвір’ї мотоцикл «Восход», який належав її чоловікові. На місце події виїхала слідчо-оперативна група. І незабаром правоохоронцям удалося встановити особу крадія.
Як з’ясували міліціонери, мотоцикл викрав 16‑річний Василь, житель Андріївки. Хлопець уночі проник до незачиненого гаража та викрав мотоцикл. На здобутому таким чином транспорті юнак проїздив цілий тиждень. При цьому катався юний злочинець лише вночі. Після цього він ховав мотоцикла на сусідньому нежилому подвір’ї під копицею сіна. І спокійно йшов собі додому пішки. Але цю ідилію порушили правоохоронці, які досить швидко затримали хлопця. Мотоцикл повернули власнику, а проти юнака наразі можуть порушити кримінальну справу.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 липня 2010, 12:26 | Нові Cанжари | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації