Вхід | Реєстрація

До комендантівської піраміди приїжджають зцілюватися

До комендантівської піраміди приїжджають зцілюватися
Багато людей вважають, що знаменита піраміда, що збудована в селі Комендантівка, є не лише унікальною пам’яткою архітектури, а й має не менш унікальні властивості зцілення хворих.
«Так, їдуть до нас зцілюватися», — підтверджує місцевий підприємець Володимир Білоусько, котрий опікується самою пірамідою і відбудовує церкву поряд із нею. «Інколи доводиться навіть мобільний телефон відключати, так дзвінками дістають, — продовжує свою розповідь. — Їдуть із Харкова, Донецька, Одеси, Дніпропетровська. От із Києва чомусь людей немає. Можливо, у них там своїх святинь вистачає».
Для Білоуська нововиявлені чудодійні властивості піраміди є більше клопотом, аніж приємною новиною. Адже йому доводиться і вдень, і вночі відкривати двері для прочан, котрі хочуть помолитися і отримати зцілення в унікальній будівлі. Сам він зізнається, що ставиться до лікувальних властивостей споруди обережно. Хоча й підтверджує, що майже всі хворі, котрі побували у комендантівській піраміді, заявляють про покращення самопочуття. «Їдуть до нас і онкохворі, і люди із захворюваннями серцево‑судинної системи. Я не лікар, я їх про болячки не розпитую. Кажуть, що помагає — то й добре», — закінчує Білоусько медичну тему.
Лікування чи поповнення енергією в комендантівській піраміді відбувається наступним чином. Хворий заходить у піраміду і стає по центру, під її піком. Сеанс триває 10–15 хвилин. Пацієнти піраміди стверджують, що потрібно відбути 7–10 таких сеансів. За їх словами, сама пірамідальна форма споруди сприяє очищенню організму, наповнює його енергією. Благодатним це місце вважають і православні священники. Володимир Білоусько пригадує випадок, який стався 2 роки тому під час Водохреща. Уже закінчувалася святкова служба, як священик Григорій Голик із Комсомольська звернув увагу вірян на те, що грані піраміди світяться. «То Божа благодать на храм зійшла», — сказав священнослужитель.
Водночас у Комендантівці зберігають спогади про трагічну долю людей, які у 80‑х роках минулого століття брали участь у руйнуванні Софіївської церкви, що була одним із пірамідою архітектурним комплексом. Майже всі робітники, які розбирали храм, загинули передчасною смертю, не доживши до сорока років. Частина померли від хвороб, інші — покінчили із життям. Вижив лише один, який вивозив цеглу зі стін церкви. Той чоловік, побачивши, що відбувається, швиденько позбавився від будматеріалів, які привіз додому.
Саму піраміду радянські атеїсти розібрати не могли. Надто вона міцна. Навіть артилерійський снаряд, який під час Великої Вітчизняної війни потрапив у піраміду, не завдав їй суттєвих пошкоджень.
Відбудовувати знищену церкву почав Володимир Білоусько у 2006 році. У будову вже вклав більше 300 тисяч своїх та спонсорських коштів. Зараз церква майже відновлена. Цілком можливо, що вже наприкінці 2010 року вона стане діючою, у ній буде свій священик.

Довідка
Комендантівська піраміда збудована у 1878 році місцевим поміщиком, колишнім морським офіцером Олександром Білевичем. Вона має площу 100 квадратних метрів. У висоту піраміда сягає 15 метрів. Збудована вона із гранітних брил. За однією із версій, морський офіцер Білевич вирішив вибудувати аналог величезних пірамід, які бачив у Єгипті. За іншою — подібну форму мали усипальниці, в яких хоронили загиблих морських офіцерів. Подібні споруди, крім Єгипту, є в Римі, Севастополі та в селі Рудка Пирятинського району.
У свій час піраміда слугувала і церквою, і усипальницею. Першою в ній була похована дружина Білевича, Софія, уроджена Бутовська. На її честь і була названа церква.

Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 липня 2010, 13:09 | Кобеляки | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації