Вхід | Реєстрація

Сидячи на пеньку

Сидячи на пеньку
У неділю ввечері кілька жителів будинку по вулиці Пушкіна, що в Кобеляках, зібралися на свою невеличку сходку.
Хоча для визначення того зібрання більше підходило слово «прес-конференція». На стареньких лавочках та пеньках розсілися кілька пенсіонерів та людей середнього віку. Почати розмову вони довірили Валерію Коробчинському. Він одразу оголосив основну ціль зібрання. «Ми тут зібралися для того, щоб поділитися власним досвідом із громадою Кобеляцького району, — почав Валерій Іванович. Адже часто-густо люди перестають вірити у свої сили, у те, що їм хтось може допомогти, опускають руки і тихенько пливуть за течією. Насправді ж, досягти своєї мети можна, хоча це й дуже важко».
Далі присутні кожен по-своєму почали розповідати, як їм удалося вирішити задавнену і дуже для них болючу проблему. Вона була пов’язана із постійними аваріями в каналізаційній мережі будинку. Колись давно, декілька років тому ,зазнала пошкодження каналізаційна труба. І з того часу вона регулярно забивалась, а в кінці-кінців каналізаційні стоки заповнювали підвал житлового будинку. Три рази після гучних і не дуже протестів, листів до Президента, премьєр-міністра, голови ОДА, звернень в міліцію і прокуратуру, трубі робили косметичний ремонт. А якщо зовсім точно — її пробивали. На капітальний ремонт у міської влади не вистачало коштів. Жителям будинку було запропоновано провести роботи по принципу «50 х 50». Тобто, частину грошей виділяє міська рада, а частину люди збирають самотужки. Але мешканці відмовилися від цієї ідеї. Валерій Коробчинський із цього приводу зауважив: «На мою думку, це незаконно, адже у такому випадку відбувається неконтрольований обіг готівки. Це вам будь-який податківець підтвердить».
«А в нас вобще до драки дійшло, — згадала Тамара Гладка, одна із учасниць сходки. — Той каже, що здасть гроші, інший — що ні. Люди псіхують, кричать один на одного. А що, як не у всіх гроші є».
За словами жителів будинку, повністю вирішити проблему допомогло лише втручання голови Кобеляцької РДА Анатолія Таранушича. Тепер каналізаційна труба у дворі по вулиці Пушкіна відремонтована і місцевим мешканцям не загрожує новий смердючий потоп. «Ото тіки й чоловіка у владі, — заявила Надія Головань. — Так і напишіть, що ми йому особисто дуже вдячні». За словами людей, ремонтні роботи виконували робітники із Кременчука. Їх вартість 5 тисяч гривень. «Ото тільки балакають, що нам половину тих грошей віддавати доведеться», — висловила стурбованість одна із пенсіонерок. Але ї одразу заспокоїли: «Не заставлять, механізму немає».
Валерій Коробчинський, який починав імпровізовану прес-конференцію, підвів її риску: «Нехай люди почитають і зрозуміють, що справедливості і відновлення законності добитися можна. Але ніхто їм цього не принесе на блюдечку. Боротися потрібно».

Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 липня 2010, 13:17 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації