Вхід | Реєстрація

Вода в Кобеляках може подорожчати

Цьогорічного спекотного літа тема води для жителів Кобеляк є однією з найбільш актуальних.
Схоже, що не втратить вона своєї актуальності і восени. Адже, швидше за все, вже з 1 вересня кобелячанам доведеться платити за воду більше. Як повідомив «ЕХО» директор «Водоканалу» Юрій Тагадюк, обласна інспекція з цін нарешті затвердила новий тариф на воду для кобелячан. Цей документ був поданий ще навесні і чекав рішення обласних чиновників. За словами керівника комунальної служби, весь цей час «Водоканал» зазнавав збитків. Особливо погіршилася фінансова ситуація на підприємстві влітку, коли через спеку зросло споживання води. Юрій Тагадюк розповів, що лише за електроенергію, використану за минулий місяць, підприємство повинно сплатити 43 тисячі гривень. Це при тому, що населення заплатить за воду 65–70 тисяч. Цих надходжень не вистачає, щоб здійснити всі необхідні платежі та відрахування. Крім того, керівник висловив думку, що навіть новий розмір тарифу не відповідає реальним потребам. Плата за воду повинна бути ще на 30 відсотків вищою.
Секретар міськради Сергій Галушко підтвердив інформацію про підвищення ціни на воду. Він наголосив на тому, що цей тариф дійсно застарів, адже не змінювався з 1 лютого 2008 року. Також посадовець підкреслив, що ціна води зросте лише для населення. Підприємства і бюджетні організації платитимуть по тарифу 2008 року. Це пов’язано із тим, що основними споживачами води є жителі Кобеляк і аж ніяк не установи та підприємці.
Якщо депутати міськради у п’ятницю погодяться на підвищення тарифу, то вода для населення коштуватиме 3 гривні 39 копійок за кубометр. Нагадаємо, що нині діючий тариф становить 2,53 гривні. Тобто, якщо нічого не зміниться, то у вересні кобелячани платитимуть за серпневу воду на 86 копійок більше.

Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 липня 2010, 13:25 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації