Вхід | Реєстрація

Жителям Білогорілки пороблено на самогубства

Жителям Білогорілки пороблено на самогубства
У селі Білогорілка Лохвицького району після сварки з дружиною повісився 33-річний Віктор Волков. Перед тим в родині Сидоренків жінка зарубала чоловіка сапою. Більшість селян спиваються. Люди думають, негаразди відбуваються через прокляття.
Покійний Віктор Волков із 22-річною дружиною Лесею мав двох дітей — 4-річного сина і доньку, котра народилася 15 квітня цього року.
— Кажуть, у суботу, 3 липня, Волкови полаялися близько п’ятої вечора, — розповідає односелець Сергій, на вигляд років 45. — Віктор на Лесю нападався за щось, хотів побити. Та забрала дітей і пішла з дому. За кілька годин повернулася — а чоловік висить.
Подружжя люди характеризують як питуще, але не настільки, щоб за горілкою світу не бачили. Кажуть, смертельні випадки в Білогорілці не рідкість. Торік наклав на себе руки чоловік, про котрого в селі були лише гарні відгуки, позаторік — укоротила собі віку літня жінка. Часто трапляються бійки, сварки.
— Селу нашому пороблено, це точно, — сумно говорить місцевий чоловік. Не називається. — Де його бачено, щоб люди отак занепадали, вішалися та спивалися. Може, в назві села весь корінь зла.
У Білогорілці немає єдиного сильного господарства. На землях хазяйнують чотири фермери. Понад половина людей — безробітні.
Місцевий сільський голова 56-річний Михайло Сакал у містику не вірить.
— Білогорілчани хочуть запросити батюшку, щоб освятив кладовище, — каже Михайло Павлович. — Люди мають право це зробити. Думають, так припиняться смерті та пияцтво. Однак у селі справи на лад тоді підуть, коли робота у всіх буде. У своєму господарстві працювати невигідно. Молоко закуповують втричі дешевше за ціну мінеральної води, а отримане за оренду паю зерно вигідніше продати одразу, ніж відгодовувати ним худобу і потім її здавати. Без діла люди пиячать. Тільки за що — незрозуміло. Це біда не лише нашого села, а й багатьох сусідніх, особливо тих, де немає або мало робочих місць.

Автор: Ольга ПАЛІЙ, www.gazeta.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 липня 2010, 12:58 | Лохвиця | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації